Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-14 12:31:54 +0200 Μια καλλιτεχνία που λατρεύουν τα παιδιά Συνταγή για εύκολο ψάρι "πλουμιστό"

Συνταγή για εύκολο ψάρι "πλουμιστό"

Συνταγή για εύκολο ψάρι "πλουμιστό" 470 900
Μια καλλιτεχνία που λατρεύουν τα παιδιά

Την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά θεωρητικά, για όσους την τηρούν, περίοδος νηστίας. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση η μέρα αυτή θα σας προσανατολίσει στην επιλογή "σαρακοστιανών" πιάτων. Εάν είναι γευστικά, όπως αυτή η συνταγή ψαριού, τότε τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φαγκρί μεγάλο ή μία σφυρίδα ή συναγρίδα
5-6 πατάτες
5-6 κολοκυθάκια
2-3 καρότα
Αγγουράκι τουρσί
Κάπαρη τουρσί
Λίγη μουστάρδα [2 κουταλάκια του γλυκού]
Λάδι   
Χυμό λεμονιού
Αλάτι – πιπέρι

Eκτέλεση:
Αγοράζουμε το φρέσκο ψαράκι μας από το ιχθυοπωλείο, όπου παραγγέλνουμε να είναι καθαρισμένο. 

Σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βάζουμε το ψάρι να βράσει χωρίς αλάτι, και ρίχνουμε μέσα 2 κρεμμύδια καθαρισμένα, ολόκληρα. Τα κρεμμύδια μας χρησιμεύουν για να «πάρουν» την βαριά μυρωδιά του ψαριού ενώ μαγειρεύεται. Χρειάζονται περίπου 35-40 λεπτά βρασίματος. 

Καθαρίζουμε το ψάρι ζεστό, όπως έχει βγει από την κατσαρόλα, από τα κόκαλά του. Αυτή η διαδικασία είναι η πιο «επίπονη» είναι όμως απαραίτητη γιατί άμα κρυώσει δεν ξεκοκαλίζεται! Πετάμε και την πέτσα. Αν τώρα, γίνει μικρά κομματάκια, δε μας νοιάζει καθόλου. Δεν χρησιμοποιούμε το κεφάλι.

Σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε πατάτες-κολοκύθια-καρότα. Χωρίς λάδι. Δεν τα βράζουμε μαζί με το ψάρι γιατί ίσωςαποκτήσουν βαριά μυρωδιά.

Τοποθετούμε το ξεκοκκαλισμένο ψάρι σε οβάλ πιατέλα και του δίνουμε σχήμα «ψαριού»

Από τις πατάτες, παίρνουμε 2-3 και τις χτυπάμε στο μπλέντερ, ζεστές, με λίγο λάδι και λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτοντας 1 κουταλιά μουστάρδα.

Με το μίγμα καλύπτουμε το ψάρι μας. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες πατάτες. Ο σκοπός είναι να το καλύψουμε με ένα στρώμα όλο.

Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα καρότα σε στρογγυλές φετούλες. Τα τοποθετούμε σε σειρές πάνω στο ψάρι μας ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι το ψάρι έχει «λέπια». Εγώ προτιμώ να κάνω μία σειρά από κάθε χρώμα. Αφήνουμε λίγο χώρο ώστε να φαίνεται ότι ξεχωρίζει το «κεφάλι» του ψαριού μας, μόνο με την σάλτσα του. 

Με την κάπαρη σχεδιάζουμε ένα μάτι και το στόμα κι επίσης την τοποθετούμε ανάμεσα στα «λέπια»

Είναι έτοιμο και για φωτογράφηση και για φάγωμα!

Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας