Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-21 12:22:24 +0300 Αντιμετωπίζουμε την πρωινή αδιαθεσία με την βοήθεια της μαιευτήρα-γυναικολόγου Ιωάννας Τσιαούση Αντιμετωπίζουμε την πρωινή αδιαθεσία με την βοήθεια της μαιευτήρα-γυναικολόγου Ιωάννας Τσιαούση

Αντιμετωπίζουμε την πρωινή αδιαθεσία με την βοήθεια της μαιευτήρα-γυναικολόγου Ιωάννας Τσιαούση

Αντιμετωπίζουμε την πρωινή αδιαθεσία με την βοήθεια της μαιευτήρα-γυναικολόγου Ιωάννας Τσιαούση 470 900
Άρθρο από Ιωάννα Τσιαούση
Το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίζεται από την πρωινή αδιαθεσία που εκδηλώνεται με καθόλου γοητευτικό ή ευχάριστο τρόπο.

Ωστόσο ακόμα και αυτή είναι καλοδεχούμενη -με την έννοια πως δηλώνει ότι η εγκυμοσύνη προχωράει, με άλλα λόγια το μωράκι μεγαλώνει! 

Πρωινή αδιαθεσία 


Η πρωινή αδιαθεσία  εκδηλώνεται με ναυτία και εμετούς -κυρίως στη μυρωδιά φαγητού και καπνού. Εμφανίζεται στο πρώτο τρίμηνο και οφείλεται στη δράση μιας ορμόνης, της χοριακής γοναδοτροπίνης, που παράγεται μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, οι ορμόνες επηρεάζουν το σάλιο μας, αλλοιώνοντας τη γεύση των φαγητών και των ποτών. 

 

Η ορμόνη εγκυμοσύνης hCG, που παράγεται από τον αναπτυσσόμενο πλακούντα, η οποία βοηθά στη διατήρηση της εγκυμοσύνης φαίνεται να συνδέεται με την πρωινή αδιαθεσία των γυναικών, το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Αλλά και άλλοι παράγοντες όπως χαμηλό ζάχαρο στο αίμα, αυξημένα στομαχικά οξέα, άγχος και κούραση μπορεί επίσης να συντελούν σε αυτό.

 


Τι μπορούμε να κάνουμε;


Θα πρέπει να κρατάμε γεμάτο το στομάχι μας και να αποφεύγουμε την αιτία, δηλαδή τα φαγητά που μας προκαλούν ναυτία. Προτιμήστε τροφές όπως παξιμάδια, φρυγανιές και ρύζι. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας