Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-03-08 18:18:00 +0200 Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα είδη βρεφικού γάλακτος. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα Βρεφικά Γάλατα

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα Βρεφικά Γάλατα

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα Βρεφικά Γάλατα 470 900
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα είδη βρεφικού γάλακτος.

Χωρίς αμφιβολία, το βρεφικό γάλα είναι η πιο κατάλληλη τροφή για το βρέφος, τουλάχιστον τους πρώτες έξι μήνες της ζωής του, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ωστόσο, για τις γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να θηλάσουν, υπάρχουν διάφορα βρεφικά γάλατα, πολύ κοντά στη σύνθεση με το μητρικό γάλα, τα οποία εξασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη του μωρού.

Συγκεντρώσαμε στο άρθρο αυτό ορισμένες πληροφορίες για τα βρεφικά γάλατα, ώστε να έχετε μια πρώτη εικόνα για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα κλασικά βρεφικά γάλατα

1ης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών)
Τα γάλατα της κατηγορίας αυτής είναι τα τροποποιημένα γάλατα αγελάδος Νο1. Λέγονται τροποποιημένα καθώς έχουν υποστεί επεξεργασία για να μοιάζουν με το μητρικό γάλα. Περιέχουν πρωτεΐνες, μέταλλα, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και άλλα στοιχεία.
2ης βρεφικής ηλικίας (6-12 μηνών)
Διαφέρουν από τα γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας καθώς έχουν αυξημένη σύσταση σε υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια στο βρέφος. Έχουν καλύτερη γεύση καθώς το βρέφος όσο μεγαλώνει έχει μεγαλύτερες γευστικές απαιτήσεις.
3ης βρεφικής ηλικίας (1-3 ετών)
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο γάλα που θα πίνει το παιδί καθώς από τον 1ο χρόνο και μετά το παιδί ακολουθεί τη διατροφή του ενήλικα.

Ειδικά γάλατα

Ορισμένα μωράκια είναι πιο απαιτητικά στη διατροφή τους λόγω μικροπροβλημάτων, όπως κολικοί, δυσκοιλιότητα, αναγωγές, διάρροια, αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, κλπ. Χρειάζονται επομένως ειδικά γάλατα για τη διατροφή τους.

Βρεφικά γάλατα χωρίς λακτόζη

Τα γάλατα χωρίς λακτόζη χορηγούνται σε βρέφη που έχουν εντερικά προβλήματα. Η χρήση διαρκεί 3-4 εβδομάδες μέχρι να επουλωθεί ο βλεννογόνος του εντέρου. Δεν συνίσταται η χρήση του γάλακτος χωρίς λακτόζη για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η λακτόζη είναι χρήσιμη για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Αντιαναγωγικά γάλατα

Τα γάλατα αυτά ενδείκνυνται σε βρέφη με πολλούς εμετούς ή απώλεια βάρους, ενώ δεν συνίστανται σε βρέφη με οισοφαγίτιδα ή παλινδρόμηση που εκδηλώνεται με συμπτώματα στο αναπνευστικό. Η διαφορά με το κοινό βρεφικό γάλα είναι η προσθήκη πηκτικών παραγόντων, όπως το χαρουπάλευρο και το άμυλο καλαμποκιού, ώστε το γάλα να είναι πιο πηχτό και να μειώνονται οι αναγωγές. Ωστόσο, σε ορισμένα μωράκια το αντιαναγωγικό γάλα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στις κενώσεις. Για παράδειγμα, το χαρουπάλευρο μπορεί να προκαλέσει διάρροιες και το άμυλο καλαμποκιού δυσκοιλιότητα.

Άλλα είδη βρεφικού γάλακτος

Υπάρχουν διάφορα άλλα είδη βρεφικού γάλακτος στο εμπόριο, όπως βιολογικά γάλατα, υποαλλεργικά, γάλατα σόγιας, γάλατα για πρόωρα ή λιποβαρή βρέφη, με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μωρά.

Το άρθρο είναι ευγενική συνεισφορά του Οδηγού Υγεία και Ομορφιά

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας