Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-29 11:51:02 +0200 Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά του κόσμου, χρειάζονται ένα μόνο συστατικό για να καταλάβουν το νόημα των γιορτών Το πραγματικό νόημα των γιορτών

Το πραγματικό νόημα των γιορτών

Το πραγματικό νόημα των γιορτών 470 900
Ο ερχομός του παιδιού και ο νέος ρόλος του γονέα συχνά δημιουργεί την ανάγκη να προσδιοριστεί ξανά το νόημα των γιορτών

Οι γιορτές σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς. Πολύχρωμα φωτάκια, στολισμένα δέντρα, ανταλλαγή δώρων με ευφάνταστα περιτυλίγματα, τραπέζια με λιχουδιές και μυρωδιά από μαγειρευτό φαγητό να περικλείει όλο το σπίτι είναι μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εορταστική περίοδο για αρκετές οικογένειες. 

Ο ερχομός του παιδιού και ο νέος ρόλος του γονέα συχνά δημιουργεί την ανάγκη να προσδιοριστεί ξανά το νόημα των Χριστουγέννων και ο λόγος για τον οποίο όλοι σπεύδουμε να γιορτάσουμε με τους αγαπημένους μας. 

Κάθε οικογένεια δίνει το δικό της νόημα σε όλη αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα. Κάποιος μπορεί να θέλει να μεταφέρει τη δική του κληρονομιά, όλα όσα ο ίδιος πήρε από την οικογένειά του. Μεταλαμπαδεύοντας με έναν τρόπο, όλες εκείνες τις ζεστές στιγμές για τις οποίες ανυπομονούσε όλο το χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Ταυτόχρονα, οι γιορτές συχνά συμβολίζουν την προσφορά και την αλληλεγγύη. Να δίνεις στον άνθρωπο, που στάθηκε λιγότερο τυχερός από εσένα ή που έχει λιγότερα από εσένα. Να προσκαλείς κάποιον να φάει μαζί σου, να μοιραστείς την θαλπωρή της οικογένειας και του σπιτιού σου. Για κάποιους ανθρώπους αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και έτσι συχνά μιλούν στα παιδιά τους για την προσφορά σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και στην Εκκλησία.

Η αξία της οικογένειας και το μάζεμα σε σπίτια όπου όλα τα μέλη μοιράζονται στιγμές γύρω από ένα τραπέζι, κάτι που συχνά λείπει από την βιαστική καθημερινότητά μας, νοηματοδοτεί τα για πολλούς ανθρώπους. Οι αναμνήσεις που χτίζουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους είναι συχνά τόσο δυνατές, που βοηθούν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συναντάμε και να δημιουργήσουμε ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας. 

Μία διαφορετική ανάγνωση του γιορτινού κλίματος είναι και το πολιτισμικό μέρος των Χριστουγέννων. Γεύσεις από γλυκά που παραδοσιακά κάνουν την εμφάνιση τους την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη, η ανταλλαγή των δώρων, ο στολισμός και οι ευχές, ο απολογισμός μιας χρονιάς και η ανυπομονησία για τον ερχομό της επόμενης βιώνονται διαφορετικά ανάλογα σε ποια γωνιά του πλανήτη βρισκόμαστε. Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα είναι διαφορετικά από τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία και στην Αμερική. Για πολλούς ανθρώπους αυτή είναι η μαγεία των γιορτών. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά του κόσμου, χρειάζονται ένα μόνο συστατικό για να καταλάβουν το νόημα των Χριστουγέννων. Δεν έχει σημασία σε ποια χώρα βρίσκονται, πόσα δώρα θα δεχθούν, ούτε πόσο γεμάτο θα είναι το τραπέζι τους. Το μόνο που έχει αξία είναι η αγάπη που θα πάρουν τα Χριστούγεννα αλλά και κάθε μέρα του χρόνου, από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ίσως τελικά η αγάπη να είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας