Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-28 17:28:41 +0300 Η ποιότητα της διατροφής επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης Το διαιτολόγιο της γονιμότητας

Το διαιτολόγιο της γονιμότητας

Το διαιτολόγιο της γονιμότητας 470 900
Η γονιμοποίηση και η φυσιολογική λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος εξαρτώνται άμεσα από τη διατροφική μας κατάσταση.

Η σωστή προετοιμασία περιλαμβάνει έλεγχο του βάρους, αποφυγή τροφών που περιέχουν συντηρητικά, κατανάλωση άφθονου νερού κ.ά. Ας δούμε αναλυτικά κάποιες διατροφικές συμβουλές γονιμότητας. 


Ρυθμίζω το βάρος μου


Για να προετοιμάσουμε το σώμα μας σωστά όταν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αποκτήσουμε απογόνους, πρέπει να ξεκινήσουμε ρυθμίζοντας το βάρος μας. Ρυθμίζω το βάρος μου δεν σημαίνει κάνω εξαντλητικές δίαιτες ή επιλέγω την μονοφαγία. Σημαίνει κρατάω το σώμα μου υγιές, ελέγχω την ποσότητα της τροφής που καταναλώνω και επιλέγω τροφές από όλη την γκάμα της διατροφικής πυραμίδας.
 Πιο συγκεκριμένα:
-Λέμε όχι στις τροφές που περιέχουν συντηρητικά. 
-Φρούτα και λαχανικά, χυμοί και σαλάτες πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στο πρόγραμμα του φαγητού μας. 
-Αποφεύγουμε τη μεγάλη πρόσληψη ζάχαρης. Μεγάλη ποσότητα ζάχαρης υπάρχει στα γλυκά και τα αναψυκτικά. 
-Λέμε ναι στο άπαχο κρέας, το  κοτόπουλο, τα αβγά και το ψάρι. 
-Πίνουμε άφθονο νερό.

Οι εχθροί της γονιμότητας

Πίσω από τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες  κρύβεται συνήθως ο λόγος που δυσκολευόμαστε να συλλάβουμε. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε: 
1. Δίαιτα:
Οι εξαντλητικές δίαιτες διαταρράσσουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμούς μας. Οι ορμόνες σχετίζονται άμεσα με την γονιμότητα. 
2.  Χορτοφαγία: Η χορτοφαγία αν δεν είναι σωστά σχεδιασμένη μπορεί να στερήσει από τον οργανισμό μας θρεπτικά στοιχεία και συστατικά που εξασφαλίζουν την σωστή του λειτουργία συνολικά, έτσι ενδέχεται να συναντήσουμε δυσκολίες στην προσπάθειά μας να μείνουμε έγκυος. Συμβουλευτείτε ειδικό για τη σωστη πρόσληψη όλων των συστατικών. 
3. Λίπος: Η μεγάλη συσσώρευση λίπους στο σώμα επηρεάζει την ορμονική πιθανότατα και την αναπαραγωγική λειτουργία του οργανισμού.

Εκτός από την διατροφή, υπάρχουν άλλες τρεις παράμετροι που επηρεάζουν τη γονιμότητα: 


1. Γυμναστική: Όπως όλες μας οι επιλογές και οι δραστηριότητες, έτσι και η άθληση πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής αναστατώνει τον έμμηνο κύκλο, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να μπορούμε να υπολογίσουμε τις γόνιμες μέρες μας. 
2. Άγχος: Το άγχος είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στην επίτευξη εγκυμοσύνης.  Όσο καθυστερεί η εγκυμοσύνη αυξάνεται το άγχος και όσο αυξάνεται το άγχος, τόσο καθυστερεί η εγκυμοσύνη. 
3. Ηλικία: Η ηλικία της υποψήφιας μητέρας σχετίζεται άμεσα με την γονιμότητά της. Με την πάροδο των χρόνων η αναπαραγωγική ικανότητα μειώνεται δραματικά.  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας