Το ευκολότερο γλυκό του κόσμου!
2 μπανάνες οχι πολύ ώριμες
50γρ βούτυρο φυτικό
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας
30γρ ζάχαρη
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση μακρόστενα.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τις μπανάνες.
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά και τις γυρίζουμε προσέχοντας να μην διαλυθούν πολύ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το λικέρ και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας
Σημείωση: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τηγανίσουμε και ανανά κομμένο σε ροδέλες
Κώστας Βασιλείου
Executive Chef
Προπονητής Ολυμπιακής Εθνικής ομάδας Γαστρονομίας
Σχόλια