Γράφει ο Δημήτρης Πέτσιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
4 φιλέτα σολομού (περίπου 180γρ το καθένα)
20 γρ Light μαργαρίνη
4 κουταλάκια σούπας λευκό κρασί ξηρό.
• Λιώνετε τη μαργαρίνη για 15 δευτερόλεπτα και το τοποθετείτε σε πιάτο.
• Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού πάνω στη μαργαρίνη ώστε να αλειφθούν και οι δύο πλευρές.
• Προσθέτετε το κρασί και αλάτι, πιπέρι.
• Σκεπάζετε το πιάτο με μια λεπτή μεμβράνη και αφήνετε ένα μικρό κενό για να φεύγουν οι υδρατμοί.
• Τοποθετείτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
• Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στους χυμούς του.
• Σερβίρετε με βραστά ή ψητά λαχανικά.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Ανά μερίδα (1 φιλέτο)
Ενέργεια (Kcal) 350
Πρωτεΐνες (g) 40,9
Υδατάνθρακες (g) 0,8
Λίπη (g) 17,91
Φυτικές ίνες (g) 0,0
B12 (μg) 8,7
B6 (mg) 0,3
C (mg) 0,0
A (μg) 112,1
E (mg) 1,9
Ca (mg) 11,7
Fe (mg) 0,9
Σχόλια