Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-04 16:47:34 +0300 Το 27% των ατυχημάτων που τραυματίζονται παιδιά συμβαίνουν κατά το ξεπαρκάρισμα. Προσέχουμε καθώς ξεπαρκάρουμε!

Προσέχουμε καθώς ξεπαρκάρουμε!

Προσέχουμε καθώς ξεπαρκάρουμε! 470 900
Άρθρο από Δημήτρης Γιαννακάκης
Το 27% των ατυχημάτων που τραυματίζονται παιδιά συμβαίνουν κατά το ξεπαρκάρισμα.

Στις ΗΠΑ, το 27% των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα και παιδιά συμβαίνουν κατά το ξεπαρκάρισμα.

Στην Αυστραλία  έχει υπολογιστεί ότι ένα παιδί κάθε εβδομάδα τραυματίζεται από αυτοκίνητο στο γκαράζ του σπιτιού. Το καλύτερο μέτρο πρόληψης δεν είναι άλλο από τη γονική μέριμνα.

Με απλά μέτρα μπορούμε να προλάβουμε ατυχήματα και να μειώσουμε δραστικά την πιθανότητα να συμβούν. Είναι στο χέρι μας να μη στερούμε το χαμόγελο των παιδιών.

Προσοχή:
-Όσο υπάκουο και αν είναι το παιδί σας, μην καθησυχαστείτε ότι θα παραμείνει στην ίδια θέση όσο εσείς προσπαθείτε να ξεπαρακάρετε το αυτοκίνητό σας.

-Εάν δεν έχετε βοήθεια από άλλον ενήλικα (σύζυγο, παππού, γιαγιά κλπ) είναι προτιμότερο να ταλαιπωρηθείτε παραπάνω για να τοποθετήσετε το παιδί σας στο παιδικό κάθισμα από τις μπροστινές θέσεις, παρά να ξεπαρκάρετε για να μπορεί να ανοίξει η πόρτα, όσο το παιδί σας περιμένει εκτός οχήματος μόνο του.

-Ξεπαρκάρετε πρώτα το αυτοκίνητό σας, όσο τα παιδιά είναι εντός του σπιτιού, παιδότοπου, ιατρείου κλπ, και μετά βάλτε τα ένα-ένα με ασφάλεια στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου.

-Κατά τη διάρκεια που ξεπαρκάρετε, πριν κάνετε όπισθεν ή μπροστά βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι μέσα στο αυτοκίνητο και καθισμένα στα καθίσματά τους και ότι οι πόρτες είναι κλειστές και ασφαλισμένες. Τέλος ελέγξτε από όλους τους καθρέφτες περιμετρικά του αυτοκινήτου για άλλα παιδιά, κατοικίδια ή ενδεχόμενα εμπόδια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας