Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-18 19:22:02 +0300 Δουλειές για το σπίτι για... παιδιά! Ώρα για δουλειά!

Ώρα για δουλειά!

Ώρα για δουλειά! 470 900
Δουλειές για το σπίτι για... παιδιά!

Οι δουλειές του σπιτιού  δεν είναι μόνο μαμαδίστικη υπόθεση. Παρακινούμε το μικρό μας να μας βοηθήσει και ανάλογα με την ηλικία του, του αναθέτουμε και τα αντίστοιχα καθήκοντα!

Για παιδιά ηλικίας 2-3 ετών:
Σας φαίνεται πολύ μικρό για να ξεκινήσει τις δουλειές του σπιτιού; Και όμως, είναι η ιδανική ηλικία! Το μικρό μας μπορεί να βάλει τα άπλυτα ρούχα στο καλάθι, να πετάξει τα σκουπίδια και να φυλάξει τα παιχνίδια του στο κουτί.

Συνήθως σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά επιδιώκουν από μόνα τους να βοηθήσουν, καθώς είναι ένας τρόπος να νιώσουν αυτόνομα.

Για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών:
Τo μικρό μας σιγά σιγά μεγαλώνει και μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Πλέον μπορεί να ποτίζει τα λουλούδια, να ταιριάζει τις κάλτσες μετά το πλύσιμο και να βοηθάει στο στρώσιμο του τραπεζιού.

Ό,τι και αν κάνουμε καλό είναι να ζητάμε από το παιδί μας να μας βοηθήσει και με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να το κάνουμε συμμέτοχο σε οτιδήποτε και αν κάνουμε.  

Για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών
Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά μπορούν να στρώσουν μόνα τους το κρεβάτι τους και να βοηθήσουν στο μαγείρεμα. Δεν ξεχνάμε ότι αν και το μικρό μας έχει μεγαλώσει, είναι ακόμα παιδί και δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση ό,τι κάνει να το κάνει τέλεια.

Για παιδιά ηλικίας 8-9 ετών
Πλέον ό,τι κάνουν, το κάνουν συνειδητά. Ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία μπορεί να βοηθήσει ακόμα πιο ενεργά στο μαγείρεμα, να καθαρίσει τους πάγκους της κουζίνας, να γεμίσει και να αδειάσει το πλυντήριο πιάτων και να αντικαταστήσει το χαρτί της τουαλέτας. 

Με τον σωστό τρόπο και φυσικά τη σωστή διάθεση, οι δουλειές τους σπιτιού μπορεί να γίνουν διασκέδαση και παιχνίδι! 

Για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών:
Λίγο πριν μπει στην εφηβεία, οι προτεραιότητες του παιδιού μας είναι τελείως διαφορετικές. Οι υποχρεώσεις στο σχολείο είναι πιο απαιτητικές και στον ελεύθερό του χρόνο προτιμάει να παίζει με τους φίλους του παρά να είναι σπίτι!

Σε αυτήν την περίπτωση το αφήνουμε να διαλέξει σε ποιες δουλειές του σπιτιού θέλει να μας βοηθάει και το καθιστούμε υπεύθυνο για το δωμάτιό του.

Πηγή: webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας