Το macaroni and cheese που θα σας ζητούν ξανά και ξανά!
Εάν στο σπίτι είστε pasta lovers τότε το mac and cheese είναι μία συναγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Επιλέξτε το για ένα Κυριακάτικο comfort πιάτο γιατί έχει αρκετές θερμίδες.
Το macaroni and cheese είναι μια "τυρένια" μακαρονάδα η συνταγή της οποίας έρχεται από την μεσαιωνική Ιταλία! Ταξίδεψε αρκετά μέσα από τους Ιταλιάνικους πληθυσμούς και κατέληξε να είναι η αγαπημένη Αμερικάνικη μακαρονάδα!
Θα χρειαστείτε:
175 γρ μακαρόνια
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 ml γάλα
100 γρ τσένταρ, τριμμένο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Συσκευασία 90 γρ ζαμπόν καπνιστό, (έτοιμο ψιλοκομμένο)
2-3 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη φρυγανιά
καπνιστή πάπρικα για να σερβίρετε πράσινη σαλάτα ή πράσινα λαχανικά
175 γρ μακαρόνια
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 ml γάλα
100 γρ τσένταρ, τριμμένο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Συσκευασία 90 γρ ζαμπόν καπνιστό, (έτοιμο ψιλοκομμένο)
2-3 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη φρυγανιά
Καπνιστή πάπρικα για να σερβίρετε πράσινη σαλάτα ή πράσινα λαχανικά
BHMA 1
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και μετά τα στραγγίζουμε (όσο λοιπόν χρόνο λέει η συσκευασία). Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε το αλεύρι, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύετε σταδιακά το γάλα.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε τη σάλτσα με φυσαλίδες, ανακατεύοντάς τη για μερικά λεπτά για να ψηθεί η ωμή γεύση του αλευριού. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε και τα τυριά και το ζαμπόν. Προσθέστε τα μακαρόνια και στη συνέχεια ρίξτε την παρτίδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά και πασπαλίστε με μια καλή πρέζα πάπρικα. Ψήστε το πάνω μέρος για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
ΒΗΜΑ 3
Σερβίρετε είτε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα είτε με μερικά πράσινα λαχανικά ελαφρώς βρασμένα στον ατμό.
Πηγή: olivemagazine.com
Σχόλια