Η συνταγή για ψωμί μπανάνα που θα κάνετε ξανά και ξανά
Ποιος μπορεί να πει όχι σε μία φέτα ψωμί μπανάνα;
Eίναι τέλεια ιδέα για πρωινό, για σχολικό σνακ και για τις απογευματικές λιγούρες. Σας έχουμε την αγαπημένη μας συνταγή!
Είναι μάλιστα παν-εύ-κο-λο και μπορεί να γίνει το πρώτο γλυκό που το παιδί σας θα ξέρει να παρασκευάζει μόνο του.
Θα χρειαστείτε:
2-3 ώριμες μπανάνες
70 γρ. βούτηρο χωρίς αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
Λίγο αλάτι
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο
1 κ.γ βανίλια
205 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τι να κάνετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ λιώστε με ένα πιρούνι τις μπανάνες
Προσθέστε λιωμένο το βούτηρο
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε
Βάλτε το μίγμα σε ένα φορμάκι για ψήσιμο.
Ψήστε για περίπου 55' και έτοιμο για σερβίρισμα!
Σχόλια