Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-21 16:08:11 +0300 Τι περιλαμβάνει η λίστα με τα ψώνια της μέλλουσας μαμάς με δίδυμα μωρά Οδηγός shopping για δίδυμα

Οδηγός shopping για δίδυμα

Οδηγός shopping για δίδυμα 470 900
Τα δίδυμα καταφθάνουν από ώρα σε ώρα. Είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη άφιξη;

Ας πάρουμε χαρτί και μολύβι και ας γράψουμε τη λίστα με τα ψώνια μας. Μετά τη γέννα, δεν θα υπάρχει χρόνος για τέτοιες πολυτέλειες. Τα μωρά θα μονοπωλούν το χρόνο μας και καλό είναι να εφοδιαστούμε με τον απαραίτητο εξοπλισμό εγκαίρως! 

1. Εν αρχή ην η...ανάγνωση
 Καλό είναι να εφοδιαστούμε με ένα βιβλίο για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των διδύμων που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον μυστικό κόσμο των παιδιών μας αλλά και να περάσουμε δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες της αναμονής. Εάν δεν μας αρέσει το διάβασμα ή εάν θέλουμε κάποιος να μας δείξει στην πράξη όλα εκείνα που θα πρέπει να γνωρίζουμε, ζητάμε από την μαία μας να μας κατατοπίσει (ήδη από τον έβδομο μήνα).

2. Αλλαξιέρα
Στην αγορά υπάρχουν πολύ όμορφες αλλαξιέρες σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Πιο εύχρηστες είναι οι αλλαξιέρες-έπιπλο με συρτάρια που θα μας χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι.

3. Κούνια
Η κούνια πρέπει να διαθέτει στρώμα πολύ καλής ποιότητας, να είναι άνετη για τον ύπνο των διδύμων και φυσικά κατασκευασμένη με ασφάλεια, χωρίς επικίνδυνα σημεία, τοξικές βαφές, ακατάλληλα υλικά, αιχμηρές άκρες. Στα μαγαζιά θα βρείτε τις "έξυπνες κούνιες" τις λεγόμενες πολυμορφικές, οι οποίες πολύ εύκολα μετατρέπονται σε παιδικά κρεβατάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με οικονομικό τρόπο τον ύπνο των μωρών μας μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών. 

4. Μπανιέρα
Στην αγορά μπορούμε να βρούμε ανεξάρτητα μπανάκια με ενσωματωμένη αλλαξέρια ή μικρά μπανάκια τα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε στο νιπτήρα ή την μπανιέρα.

5. Μπιμπερό & Πιπίλες
Αγοράζουμε ένα μεγάλο αριθμό μπιμπερό που θα μας καλύψει για τον εξίσου μεγάλο αριθμό γευμάτων των διδύμων. Εάν για ένα μωρό είναι καλό να έχουμε έξι μπιμπερό για τα δίδυμα θα χρειαστούμε τουλάχιστον δέκα. Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από δυο μωρά που κλαίνε ζητώντας φαγητό όσο εμείς πλένουμε τα χρησιμοποιημένα σκεύη. Επίσης, θα χρειαστούμε ένα θερμός με ζεστό νερό για το γάλα των διδύμων. Στο τέλος της ημέρας, τα τοποθετούμε στον ειδικό απολυμαντή για καθαρισμό και αποστείρωση. Τα σκεύη, για να διατηρηθούν αποστειρωμένα, πρέπει να φυλαχτούν στο ψυγείο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα ή βαμβακερό ύφασμα. Η πιπίλα αρκεί να αποστειρωθεί μια φορά την μέρα και μετά να διατηρηθεί σε καθαρή θήκη. Εάν πέσει κάτω (πολύ σύνηθες) την κρατάμε κάτω από τρεχούμενο καυτό νερό και μετά μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Όλο αυτό θα κρατήσει μόνο έξι μήνες. Μετά τέρμα οι αποστειρώσεις! 

6. Aποστειρωτής μπιμπερό
Ο αποστειρωτής των μπιμπερό δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι όπου αναμένονται απόγονοι! Η ποικιλία που διαθέτει η αγορά είναι μεγάλη. Βασικό κριτήριο για την επιλογή μας είναι ο αποστειρωτής να διαθέτει πολλές θέσεις. Εναλλακτικά, το παραδοσιακό βράσιμο στην κατσαρόλα για 15-20 λεπτά αποστειρώνει τα σκεύη μας με τον ίδιο τρόπο. 

7. Καρότσι για δύο
Η γκάμα σε χρώματα, σχέδια, τιμές είναι τεράστια. Όταν επιλέγουμε καρότσι, ελέγχουμε πολύ προσεκτικά την ποιότητά τους βεβαιωνόμαστε ότι είναι στέρεο και ασφαλές και ότι δεν θα χρειαστεί μετά από λίγο να το αντικαταστήσουμε. Επίσης, προσέχουμε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το καροτσάκι των διδύμων να μπορεί να πλυθεί με ευκολία. Προτιμάμε καροτσάκια που μας επιτρέπουν να έχουμε συνεχώς οπτική επαφή με το παιδί μας. Έτσι θα μπορούμε να το παρακολουθούμε διαρκώς αλλά και να έχουμε επικοινωνία που θα το κρατήσει απασχολημένο για ακόμη μεγαλύτερες βόλτες.. Τέλος, προσέχουμε το όχημα των μωρών να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για να μπορούμε να μεταφέρουμε όλο τον εξοπλισμό των διδύμων παντού. Βεβαιωνόμαστε τέλος ότι το καροτσάκι χωράει στο αυτοκίνητο μας ή ακόμα και στο ασανσέρ για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων μετά την αγορά.

8. Καρεκλάκι αυτοκινήτου
Δύο όμορφα αλλά πάνω απ’ όλα εύχρηστα καρεκλάκια αυτοκινήτου πρέπει να πάρουν τη  θέση τους στο πίσω μέρος του αμαξιού. Προσέχουμε να φέρουν τις πιστοποιήσεις εκείνες που μας εγγυώνται ότι τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια. 

9. Ριλάξ
Το ριλάξ θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας με τα δίδυμα. Τα περισσότερα ριλάξ συνοδεύονται από παιχνίδια που κρέμονται πάνω από τα δίδυμα ώστε να τα απασχολούν και να τα εκπαιδεύουν. Και πάλι φροντίζουμε το υλικό κατασκευής τους να είναι φιλικό προς το δέρμα των μικρών χρηστών.  

10. Προστατευτικά χώρων
Ο καιρός που τα δίδυμα θα μπουσουλήσουν δεν αργεί. Καλό είναι λοιπόν να εφοδιαστούμε με προστατευτικά κάγκελα που θα απομονώσουν τους χώρους, για περισσότερη ασφάλεια και έλεγχο των διδύμων. Επίσης, βεβαιωνόμαστε ότι τα ντουλάπια έχουν εξοπλιστεί με τα ειδικά κουμπώματα, οι πρίζες με τα ειδικά καλύματα και οι άκρες των τραπεζιών και των άλλων επίπλων με τις πλαστικές, στρογγυλεμένες γωνίες.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας