Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-28 17:43:59 +0300 Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων και οι απαντήσεις τους από έναν ειδικό Ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων

Ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων

Ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων 470 900
Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων αλλά και τις απαντήσεις τους από ειδικούς.

 

Ένας νέος μπαμπας θέλοντας να ενημερωθεί για την πατρότητα και μη βρίσκοντας αρκετές απαντήσεις στο διαδίκτυο και στα βιβλία, έψαξε τις πιο συχνές ερωτήσεις των νέων μπαμπάδων, ρώτησε τους ειδικούς και πήρε απαντήσεις.

 

1) Δεν είναι ακριβό να έχεις ένα παιδί; 

 

Μπορεί να είναι αρκετά ακριβό. Ένα από τα κλειδιά είναι πριν ξεκινήσεις την οικογένειά σου, να έχεις ορίσει καλά τις προτεραιότητές σου. Για παράδειγμα, η ιατρική περίθαλψη και οι πάνες βρίσκονται στην κορυφή των απαραίτητων. Όμως ένα μεγαλύτερο σπίτι ή ένα πολύ καλό καρότσι για το μωρό, μπορούν να περιμένουν. Ο μητρικός θηλασμός μπορεί να γλιτώσει πολλά χρήματα από την οικογένεια. Παράλληλα τα μεγάλα μαγαζιά με εκπτώσεις ή με οικονομικά ή μεταχειρισμένα αντικείμενα μπορεί να είναι μία πολύ καλή λύση. Μην ξεχνάτε πως θα πρέπει σε αυτά τα προϊόντα να ελέγχεται ότι είναι κατάλληλα και ασφαλή για το μωρό σας. Τέλος το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μην κάνετε τις λεγόμενες “παρορμητικές αγορές”. Σε αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε λίστες με όσα χρειάζεστε και να μείνετε πιστοί σε αυτές, υποστηρίζει ο Eric Tyson, οικονομικός σύμβουλος από το San Francisco. 

 

 

2) Πότε μπορώ να ξανακάνω σεξ με τη γυναίκα μου; 

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασφαλές να έχεις σεξουαλική επαφή 6 εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη. Όμως αν η γυναίκα σας γέννησε φυσιολογικά είναι πιθανόν να είναι ακόμα ευαίσθητη στο σημείο αυτό. Παράλληλα αν θηλάζει το μωρό, είναι πιθανόν οι ορμόνες να έχουν επηρεάσει την περιοχή και να χρειάζεται περισσότερη προσοχή κατα τη διάρκεια της επαφής, από ότι πριν την εγκυμοσύνη. Αν γέννησε με καισαρική, να γνωρίζετε πως πρόκειται για μία αρκετά σοβαρή επέμβαση και ίσως χρειάζεται αρκετό χρόνο για την ανάρρωση. Μπορεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και θα χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επαφή. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες στάσεις που μπορεί να είναι πιο άνετες για την ίδια. Επίσης μην σας δημιουργήσει έκπληξη αν τον πρώτο καιρό δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σεξουαλικές επαφές. Η γυναίκα σας θα περνά ένα μεγάλο αριθμό από ορμονικές διακυμάνσεις και θα φροντίζει ένα βρέφος. Το πιθανότερο είναι πως θα χρειάζεται ξεκούραση. Όσο βρίσκεστε σε αυτή τη φάση, προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να είστε πιο συνδεδεμένοι. 

Και να θυμάστε, μπορείτε πάντα να την ρωτήσετε πως θα μπορούσατε να την κάνετε να νιώσει καλύτερα, μπορείτε να φτιάξετε εσείς μία ρομαντική ατμόσφαιρα ή να την έχετε αγκαλιά και να της πείτε πόσο όμορφη είναι, αναφέρει ο Allan Lichtman γυναικολόγος σε ιδιωτική κλινική στην Καλιφόρνια.

 

3) Μπορώ να δοκιμάσω το μητρικό γάλα

 

Ναι βέβαια μπορείτε. Η γεύση του είναι σαν ζαχαρούχο νερό. Η επιθυμία να δοκιμάσετε το μητρικό γάλα είναι απόλυτα λογική. Για την ακρίβεια, είναι ένα σημάδι μία υγιούς σχέσης υποστηρίζει η Carol Huotari, βιβλιοθηκονόμος από το La Leche League International, σύμφωνα με τις βιβλιογραφικές αναφορές στο ζήτημα. 

 

4) Πως μπορώ να γνωρίζω αν η γυναίκα μου έχει επιλόχεια κατάθλιψη; Πως μπορώ να βοηθήσω; 

 

Σύμφωνά με την Lori Altshuler, διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος Διαταραχών Διάθεσης της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ οι περισσότερες γυναίκες (8 στις 10) μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να βιώσουν ένα αρνητικό συναίσθημα γνωστό και ως baby blues,η επιλόχειος κατάθλιψη εμφανίζεται σε σημαντικώς λιγότερες γυναίκες (10 στις 100). Αν τα αρνητικά συναισθήματα συνεχιστούν για περισσότερες από δύο εβδομάδες και επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η νέα μητέρα φροντίζει το βρέφος, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή με την μαία για περισσότερες συμβουλές. Μην ξεχνάτε πως όσο μπορείτε να πρέπει να υποστηρίζετε τη γυναίκα σας και να της δίνεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της μέσα στη μέρα.


 

5) Ποιο είναι το μυστικό για να ηρεμήσεις ένα μωράκι που κλαίει; 

 

Τα περισσότερα μωράκια κλαίνε επειδή πεινάνε, ιδιαίτερα τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Η πρώτη λοιπόν κίνηση είναι να προσπαθήσεις να ταίσεις το παιδί σου. Αν δεν θέλει φαγητό, τότε μπόρεί να πρέπει να δείτε αν χρειάζεται αλλαγή πάνας. Επίσης τα παιδάκια αγαπούν να βάζουν να πιπιλούν το δάχτυλό τους, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό. Αν ούτε αυτό πετύχει, τότε μπορείτε να το πάρετε αγκαλιά και να το κουνάτε απαλά και ρυθμικά. Μία άλλη ιδέα είναι να προσποιηθείτε ότι χορεύετε ή ότι το σηκώνετε ψηλά στον ουρανό και μετά χαμηλά στο πάτωμα.  Αν τίποτα δεν πετύχει, μπορείτε να το βάλετε στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου και να το πάτε μία βόλτα. Εκεί σίγουρα θα κοιμηθεί, αναφέρει ο Jay Gordon,παιδίατρος σε ιδιωτική κλινική της Santa Monica. 

 

Eσείς ποιες ακόμα ερωτήσεις θα προσθέτατε; 

 

Source: Parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας