Διπλό κέικ με πλούσιο εσωτερικό κόσμο!
Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για μυρίσει το σπίτι γιορτές!
170 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
250 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
170 γρ. τριμμένη φουντουκόψιχα
600 γρ. ανάμικτα φρούτα σε κύβους (γλασσέ)
6 αβγά
400 γρ. ζάχαρη
2γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
40ml κονιάκ
250 γρ. βούτυρο μαλακό
30ml ρούμι
400 γρ. σταφίδες
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( που φουσκώνει μόνο του )
30ml λικέρ απο φρούτο ( κατά προτίμηση μανταρίνι )
1γρ αλάτι
Αναμιγνύουμε τα φρούτα γλασέ με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Τα περιχύνουμε με το κονιάκ, το λικέρ και το ρούμι.
Στρώνουμε δύο μακρόστενες φόρμες κέικ 30 εκ. με λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο.
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι σταδιακά και στο τέλος το μείγμα των φρούτων και ξηρών καρπών.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στις φόρμες και το ψήνουμε 1 ώρα και 10’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν τα κέικ τα βγάζουμε από τις φόρμες και πετάμε το λαδόχαρτο.
Το γαρνίρουμε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια.
Βασίλης Καρούμπας
Executive Chef
Αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Σχόλια