Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-11 16:00:12 +0300 Η σωστή προετοιμασία για τη μητρότητα. Πώς να προτετοιμάσουμε σωστά το σώμα μας για την εγκυμοσύνη

Πώς να προτετοιμάσουμε σωστά το σώμα μας για την εγκυμοσύνη

Πώς να προτετοιμάσουμε σωστά το σώμα μας για την εγκυμοσύνη 470 900
Η σωστή προετοιμασία για τη μητρότητα.

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή μας. Αν νομίζετε ότι η οργάνωση και η προετοιμασία για τη μητρότητα ξεκινάει στην εγκυμοσύνη, κάνετε λάθος ... το "ταξίδι" ξεκινάει νωρίτερα!

1. Βάζουμε τη γυμναστική στη ζωή μας
Η γυμναστική τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ωφελεί εμάς και το μωρό μας. Η φυσική μας κατάσταση βελτιώνεται, η καρδιά μας δυναμώνει και ο τοκετός είναι πιο ανώδυνος. 

2. Σωστή διατροφή
Η σωστή και η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική σε κάθε φάση της ζωής μας, πόσο μάλλον όταν ετοιμαζόμαστε για τη μητρότητα. Δεν παραλείπουμε να τρώμε συχνά φρούτα, λαχανικά και άλλες πηγές σιδήρου και πρωτεϊνών!

3. Φυλλικό οξύ και πάλι φυλλικό οξύ!
Η πρόσληψη φυλλικού οξέος είναι πολύ σημαντική τόσο στην περίοδο της εγκυμοσύνης, όσο και πριν. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι το μαρούλι, τα πράσινα φασόλια και άλλα πράσινα λαχανικά. 

4. Ελέγχουμε το βάρος μας
Η απότομη αυξομείωση του βάρους ελοχεύει πολλούς κινδύνους για τη γονιμότητα αλλά και για την εγκυμοσύνη. Για αυτό προσοχή!

5. Κάνουμε συχνό check up
Ενημερώνουμε το γιατρό μας για την επιθυμία μας και κάνουμε απαραίτητες εξετάσεις όσο πιο συχνά γίνεται. Προτεραιότητά μας οι εξετάσεις στον οδοντίατρο, τον γυναικολόγο και οι αιματολογικές εξετάσεις.

6. Κόβουμε την καφεϊνη
Αντικαθιστούμε τον καφέ με πράσινο τσάι και φρέσκους χυμούς. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καφεΐνη, πόσο μάλλον η υπερκατανάλωσή της, δυσκολεύει τη σύλληψη και κάνει κακό στο μωρό τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

7. Κάπνισμα stop!
Το κάπνισμα είναι μία ακόμα κακή συνήθεια που πρέπει να εγκαταλείψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Προκαλεί δυσκολίες στη σύλληψη και ακόμα και ένα τσιγάρο είναι πολύ βλαβερό για το έμβρυο.

8. Περιορίζουμε το αλκοόλ
Ένα κρασάκι που και που δεν είναι κακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, η κατανάλωση αλκοόλ ακόμα και πριν την εγκυμοσύνη επηρεάζει την υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου.

9. Οικονομικό πλάνο
Ένα παιδί έχει πολλά έξοδα, για αυτό προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Υπολογίζουμε τα πρώτα έξοδα και αρχίζουμε την αποταμίευση! 

Πηγή: webmd.com

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας