Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-28 11:13:42 +0200 Γέλια, κλάματα, γκριμάτσες, λεκέδες, μύξες, κόκκινα μάγουλα, απρόοπτα, τα πάντα μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα παλιό οικογενειακό άλμπουμ. Εσείς επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας;

Εσείς επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας;

Εσείς επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας; 470 900
Γέλια, κλάματα, γκριμάτσες, λεκέδες, μύξες, κόκκινα μάγουλα, απρόοπτα, τα πάντα μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα παλιό οικογενειακό άλμπουμ.

 

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την επεξεργασμένη φωτογραφία της Kate Middleton με τα παιδιά της, όπου ο αγγλικός τύπος κατηγόρησε την βασιλική πλεύρα για επεξεργασία φωτογραφιών και δημοσίευση ανακριβές υλικού, πολλοί γονείς αναρωτήθηκαν, γιατί κάποιος να “πειράξει” τις φωτογραφίες των παιδιών του. 

 

Έπειτα όμως από μια μικρή αναζήτηση ανάμεσα σε κύκλους γονιών φάνηκε, πως δεν είναι λίγες περιπτώσεις ανθρώπων που επεξεργάζονται φωτογραφίες των παιδιών τους. 


 

Όπως αναφέρουν γονείς το να βγουν μια καλή φωτογραφία με τα παιδιά δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζεται κανείς. Γέλια, κλάματα, γκριμάτσες, λεκέδες, μύξες, κόκκινα μάγουλα, απρόοπτα, τα πάντα μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα παλιό οικογενειακό άλμπουμ.

 

Φυσικά τα παλιότερα χρόνια δεν ήταν τόσο εύκολο να επεξεργαστεί κάποιος τις φωτογραφίες του. Απαιτούσε φωτογράφο που να ξέρει συγκεκριμένα προγράμματα.
 

Πλέον με δωρεάν εφαρμογές διαθέσιμες στο διαδίκτυο κανείς μπορεί να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του και να αφαιρέσει ψεγάδια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα οι φωτογραφίες είναι έτοιμες για δημοσίευση. 

 

Είναι δύσκολο να βγει μια “καλή” φωτογραφία όταν τα παιδιά κινούνται συνέχεια και μένουν ακίνητα με μεγάλη δυσκολία. Για το λόγο αυτό και πολλοί γονείς κατάλαβαν, γιατί η Πριγκίπισσα της Ουαλίας μπορεί να ήθελε να επεξεργαστεί την εικόνα και την υπερασπίστηκαν στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία. 

 

Πριν ένα χρόνο, μια μελέτη από το επιστημονικό περιοδικό "Journal of Media Psychology" αποκάλυψε ότι το 64% των ανθρώπων επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους πριν τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Ενώ μία ακόμα έρευνα έδειξε πως από όλες τις φωτογραφίες που γυναίκες μοιράζονται, οι οικογενειακές φωτογραφίες είναι πιο πιθανό να έχουν επεξεργαστεί με κάποιον τρόπο.

 

Την ίδια στιγμή, η “τελειοποίηση” της εικόνας των παιδιών μπορεί να οδηγήσει στο να μεγαλώσουν με την σκέψη πως η φυσική τους εικόνα δεν είναι αρκετά καλή, ενεργοποιώντας αισθήματα ανεπάρκειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. 

 

Με αφορμή την ιστορία της φωτογραφίας της Kate Middleton, πριν γίνει γνωστή η κατάσταση υγείας της, αποκαλύφθηκε πως ένας μεγάλος αριθμός γονιών αναζητά την “τέλεια” λήψη και αν αυτή δεν υπάρχει, θα φτιάξει την “τέλεια” λήψη. 

 

Αυτό που χρειάζεται να σκεφτούμε είναι γιατί είναι κακό οι φωτογραφίες να έχουν ατέλειες και ψεγάδια; Ακατάστατα δωμάτια, λεκέδες στα ρούχα, τσιμπήματα από κουνούπια και κλάματα στα μάτια; Από πότε δεν είναι θεμιτό να είναι κανείς πραγματικός, όπως η αληθινή ζωή και οι αληθινοί άνθρωποι; 



source: dailymail

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας