Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-12 13:47:18 +0200 “Παιδιά και νεαροί έφηβοι καλούσαν κάποιοι ενώ έκλαιγαν, κάποιοι ενώ ήταν στην τάξη - ακούγαμε δασκάλους από μέσα να κάνουν μάθημα.” Tiktok: Έφηβοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευσή του στην Αμερική

Tiktok: Έφηβοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευσή του στην Αμερική

Tiktok: Έφηβοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευσή του στην Αμερική 470 900
“Παιδιά και νεαροί έφηβοι καλούσαν κάποιοι ενώ έκλαιγαν, κάποιοι ενώ ήταν στην τάξη - ακούγαμε δασκάλους από μέσα να κάνουν μάθημα.”

H κινεζική πλατφόρμα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας κάλεσαν μέλη του Κογκρέσου για να δηλώσουν την διαφωνία τους στον πιθανό αποκλεισμό της εφαρμογής από την χώρα τους. 

 

«Βροχή» από κλήσεις δέχονται τα γραφεία των βουλευτών στις Ηνωμένες Πολιτείες από χρήστες του TikTok που μιλούν ενάντια στο νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τη μητρική εταιρεία της πλατφόρμας να αποχωρήσει από την εφαρμογή διαφορετικά θα ήταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απαγόρευση στις ΗΠΑ. 

 

Το νομοσχέδιο που πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων ανάγκασε την εταιρεία, στην οποία ανήκει το Tiktok, να προωθήσει μια ειδοποίηση σε εκατομμύρια χρήστες της. 

 


 

Η ειδοποίηση ζητούσε στους χρήστες να επικοινωνήσουν με το Κογκρέσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή απαγόρευση της πλατφόρμας από την Αμερική. 

 

Το γραφείο υποστήριξης του Κογκρέσου αναφέρει σοκαρισμένο τον τεράστιο αριθμό κλήσεων που δέχθηκαν: “Παιδιά και νεαροί έφηβοι καλούσαν κάποιοι ενώ έκλαιγαν, κάποιοι ενώ ήταν στην τάξη - ακούγαμε δασκάλους από μέσα να κάνουν μάθημα.”. Κάποιοι χρήστες κάλεσαν και με το που απαντούσαν οι υπάλληλοι του Κογκρέσου έκλειναν το τηλέφωνο. Ήθελαν απλά να δείξουν την διαμαρτυρία τους, χωρίς απαραίτητα να συζητήσουν κάτι. 

 

Δεν μας κάνουν εντύπωση οι αντιδράσεις των έφηβων Αμερικάνων, καθώς γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να εξαρτηθεί κανείς από τα social media. 

 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών καλούσαν, ακόμα και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες, γεγονός που τους ξάφνιασε. Κάποιοι ανέφεραν πως μέσα από την πλατφόρμα, έβγαιναν ραντεβού. Πολλοί αναφέρθηκαν στον ρόλο που έχει πλέον το Tiktok για την επιχείρησή τους και πως μέσα από αυτό κερδίζουν οι ίδιοι χρήματα


Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Αμερική, μιας και πολλά πράγματα που ξεκινούν από εκεί έρχονται στη συνέχεια στην Ευρώπη. 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας