Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-05-11 11:13:46 +0300 Το φάσκιωμα αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επικίνδυνο το φάσκιωμα στα μωρά

Επικίνδυνο το φάσκιωμα στα μωρά

Επικίνδυνο το φάσκιωμα στα μωρά 470 900
Το φάσκιωμα αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες γύρω από το θέμα του αιφνίδιου θανάτου στα μωρά. Οι απόψεις ποικίλουν και διαφέρουν. Το Πανεπιστήμιο του Bristol ξεκίνησε μία νέα έρευνα η οποία βασίστηκε στη μελέτη τεσσάρων διαφορετικών θεωριών που μελετώνται τα τελευταία 20 χρόνια στην Αγγλία, την Τασμανία, την Αυστραλία και το Σικάγο. 

"Ο αρχικός μας σκοπός δεν ήταν να μελετήσουμε τη συσχέτιση αιφνίδιου θανάτου με το φάσκιωμα. Αυτό όμως που παρατηρήσαμε και στις τέσσερις έρευνες που βασιστήκαμε, μας έκανε να στραφούμε προς τα εκεί. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνά μας, το φάσκιωμα και η τοποθέτηση του μωρού ανάσκελα ή στο πλάι φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μωρό" δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Anna Pease. 

Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα μωρά κοιμούνται τυλιγμένα και ακόμα περισσότερο, όσο αυτά μεγαλώνουν. Οι έρευνες συνεχίζονται, μέχρι τότε όμως οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας