Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-08 18:19:16 +0200 Ο τρόπος που βάζουμε το μωρό μας για ύπνο κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με νέα έρευνα. Πόσο ασφαλές είναι το μωρό μας όταν κοιμάται;

Πόσο ασφαλές είναι το μωρό μας όταν κοιμάται;

Πόσο ασφαλές είναι το μωρό μας όταν κοιμάται; 470 900
Ο τρόπος που βάζουμε το μωρό μας για ύπνο κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται ολοένα και περισσότερες έρευνες σχετικά με τον τρόπο που βάζουμε το μωρό μας για ύπνο. Παρόλο όμως που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πολλά χρόνια τώρα, ένα σημαντικό ποσοστό των νέων γονέων εξακολουθούν να βάζουν το μωρό τους για ύπνο με τέτοιον τρόπο που αποδεικνύεται επικίνδυνος. 

Για τις ανάγκες της έρευνας αυτής, οι ερευνητές εγκατέστησαν κάμερες σε 160 σπίτια. Όπως αποδείχθηκε το 91% των μωρών δεν ήταν ασφαλή κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι το 14% των γονιών έβαζαν τα μωρά τους για ύπνο μπρούμυτα αντί για ανάσκελα. 

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τα παιχνίδια και τα άλλα πράγματα που τοποθετούν τα 9/10 των γονέων στις κούνιες των παιδιών τους. Ο επικεφαλής της έρευνας dr Ian M. Paul, επισημαίνει  ότι τα ποσοστά περιστατικών αιφνίδιου θανάτου παραμένουν πολύ υψηλά. Οι γονείς δεν πιστεύουν ότι κάτι κακό θα συμβεί στους ίδιους με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά προσεκτικοί. 

"Στην περιοχή όπου κοιμάται το μωρό πρεπει να υπάρχει μονάχα το μωρό και ό,τι φοράει. Ακόμα και με τα σκεπάσματα του μωρού, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο κίνδυνος ασφυξίας καραδοκεί."

Πηγή: today.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας