Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:21:00 +0200 Η μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιωάννα Τσιαούση συστήνει πρόληψη για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης Ραγάδες

Ραγάδες

Ραγάδες 470 900
Άρθρο από Ιωάννα Τσιαούση
Οι ραγάδες είναι ένα από τα παρελκόμενα της εγκυμοσύνης που δυσαρεστούν τη νέα μαμά.

Εμφανίζονται στο στήθος, στην κοιλιά, στους μηρούς και οφείλονται στο τέντωμα του δέρματος. Όσο για την αντιμετώπισή τους, οι ειδικοί επιμένουν: η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων. 

 

Πού οφείλονται;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρουσιαστούν σημάδια στο δέρμα των μηρών, του στήθους και της κοιλιάς, οι γνωστές ραγάδες. Η εμφάνιση των ραγάδων εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και την ελαστικότητά του. Οι ραγάδες δημιουργούνται από το τέντωμα του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη διάταση προκαλεί ρήξεις στο δέρμα οι οποίες συνοδεύονται από ρήξεις των μικρών αγγείων στην περιοχή. Έτσι δημιουργούνται μικρά αιματώματα, που με τη σειρά τους δημιουργούν μακρόστενες κηλίδες. Η υπερβολική αύξηση του βάρους μπορεί να προκαλέσει ραγάδες οι οποίες δυστυχώς είναι μόνιμες. 

 

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Το καλύτερο μέτρο είναι η πρόληψη, μια και η αντιμετώπιση των ραγάδων, εφόσον εμφανιστούν, δεν είναι εφικτή. Η διατροφή, ο καλός ύπνος και η διακοπή του καπνίσματος συμβάλλουν στη μη εμφάνιση ραγάδων.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας