Το αγαπημένο κέικ επιστρέφει στη σπιτική εκδοχή του!
500γρ τυρί φιλαδέλφεια
250γρ βούτυρο φρέσκο
1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
1 δόση βανίλια σκόνη ή σπόροι απο ένα κλωνάρι βανίλιας
4ml χυμός λεμόνι
270γρ ζαχαρούχο γάλα
250γρ βύσσινο σε σιρόπι
1 κ.σ. κόρν φλάουερ
Λιώνουμε το βούτυρο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το απλώνουμε σε λεία επιφάνεια.
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί και προσθέτουμε και το λεμόνι.
Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τον χυμό να πάρει μια βράση και το σβήνουμε με το κορν φλάουρ.
Αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας.
Τοποθετούμε το σκευος μας στο ψυγείο για να σφίξει.
Μίλτος Καρούμπας, Executive Chef
Σχόλια