Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-06-25 16:38:32 +0300 Όλοι έχουμε ακούσει για τις επιπτώσεις που έχει για την υγεία μας η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Πόσο επικίνδυνος, όμως, είναι ο ήλιος για τα παιδιά και πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε; Παιδιά και ήλιος. Πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε;

Παιδιά και ήλιος. Πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε;

Παιδιά και ήλιος. Πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε; 470 900
Όλοι έχουμε ακούσει για τις επιπτώσεις που έχει για την υγεία μας η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Πόσο επικίνδυνος, όμως, είναι ο ήλιος για τα παιδιά και πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε;

Είναι γνωστό πως το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Όμως, δεν είναι μόνο το δέρμα που πρέπει να μας ανησυχεί. Τα μάτια ενός μικρού παιδιού είναι επίσης ευαίσθητα στην έντονη λάμψη του ήλιου.

Οι γονείς λοιπόν είναι αυτοί που αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο της προστασίας τους, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην μετέπειτα ζωή τους. 

Παιδιά, ήλιος και ασφάλεια

  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο από τις 10 πμ. έως τις 4 μμ. Αυτές είναι οι ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες.
  • Καλύψτε το μωρό με ένα μακρύ, λευκό, βαμβακερό T-shirt και φορέστε του καπέλο.  
  • Βάλτε το μωρό ή το παιδί να κάτσει κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα. Μην ξεχάσετε να το προστατεύσετε από τις ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν στο νερό και τη λευκή άμμο.
  • Καλύψτε το παιδί σας με αντηλιακό. Επιλέξτε ένα προϊόν που είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό για το τρυφερό δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει καλά και επανειλημμένα σε ιδιαίτερα εκτεθειμένες περιοχές, όπως η μύτη, τα μάγουλα και τα αυτιά.

Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος (ειδικά στο πρόσωπο, τα αυτιά και τα χέρια) και πρέπει να το βάζουμε 15 έως 30 λεπτά ΠΡΙΝ βγούμε στον ήλιο. Θυμηθείτε να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό αφού θα έχετε κάνει μπάνιο, θα έχετε ιδρώσει ή θα έχετε σκουπιστεί με την πετσέτα. 

Σημαντική Σημείωση

Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε λάβει την απαραίτητη ενημέρωση από τον παιδίατρο σας σχετικά με τη χρήση αντηλιακού για μωρά κάτω των 6 μηνών. Το δέρμα των μωρών είναι πολύ πιο λεπτό και το αντηλιακό απορροφάται μέσω αυτού ευκολότερα. 

Προσοχή και στα μάτια

Τα μάτια των παιδιών είναι επίσης ευαίσθητα στις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.  Τα μάτια των παιδιών μπορεί να κοκκινίσουν ή και να πρηστούν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. 

Οι οφθαλμίατροι όμως μας προειδοποιούν ότι πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των γυαλιών που θα φορέσουμε στα παιδιά μας. Τα ψεύτικα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να αποφεύγονται, αφού στην πραγματικότητα είναι χειρότερο να φοράμε αυτά από το να μη φοράμε καθόλου γυαλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ψεύτικα γυαλιά το μόνο που κάνουν είναι να σκοτεινιάζουν την περιοχή των ματιών, κάνοντας μας να ανοίγουμε περισσότερο τα μάτια μας. Έτσι επιτρέπουν να φτάνει περισσότερο φως στα μάτια των παιδιών. Αγοράστε γυαλιά ηλίου μόνο από μαγαζί με οπτικά και φροντίστε να αναγράφεται πάνω ότι προσφέρουν "100% προστασία UV”.

Αν το παιδί σας δε θέλει να φορέσει γυαλιά ηλίου, φορέστε του ένα καπέλο το οποίο να του προσφέρει μεγάλη σκιά στο πρόσωπο. 

Πηγή: askdrsears.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας