Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-15 10:50:08 +0300 Η εγκυμοσύνη σε αγόρι ελοχεύει περισσότερους κινδύνους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Εγκυμοσύνη σε αγόρι

Εγκυμοσύνη σε αγόρι

Εγκυμοσύνη σε αγόρι 470 900
Η εγκυμοσύνη σε αγόρι ελοχεύει περισσότερους κινδύνους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα αγόρια, ως γνωστόν, όσο μεγαλώνουν είναι πιο ζωηρά και πιο φασιαριόζικα από τα κορίτσια. Φαίνεται όμως, πώς οι δυσκολίες του να έχεις αγόρι φαίνονται ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Νέα έρευνα έδειξε ότι η εγκυμοσύνη σε αγόρι ελοχεύει περισσότερους κινδύνους για την υγεία τόσο της μαμά όσο και του μωρού. Για τις ανάγκες της έρευνας μία ερευνητική ομάδα από το University of Adelaide μελέτησε 600.000 γεννήσεις των τελευταίων 30 χρόνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 27% των αγοριών είναι πιο πιθανό να γεννηθεί πρόωρα και κατά συνέπεια να αντιμετωπίσει αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Επιπλέον, οι γυναίκες που είναι έγκυες σε αγόρια είναι 4% πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη κύησης ενώ είναι περισσότερες και οι πιθανότητες εμφάνισης προεκλαμψίας  και πίεσης

"Το πιο βασικό συμπέρασμα της μελέτης μας είναι ότι το φύλο του μωρού έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά μίας εγκυμοσύνης" αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας Claire Roberts. 

Τα αίτια ωστόσο, παραμένουν άγνωστα αν και οι ερευνητές συνέδεσαν τις διαφορές αυτές με τη λειτουργία του πλακούντα

"Πιστεύουμε ότι οι διαφορές στον πλακούντα των δύο φύλων μπορούν να εξηγήσουν τις διαφορές στην εγκυμοσύνη ανάλογα με το φύλο. Το επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε τις συνέπειες αυτών των διαφορών και πώς επηρεάζουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης." 

Πηγή: dailymail.co.uk

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας