Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-12-08 11:56:23 +0200 Με φαναράκια και περπάτημα στο δάσος Γιορτάζουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στον Υμηττό

Γιορτάζουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στον Υμηττό

Γιορτάζουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στον Υμηττό 470 900
Σε ένα όμορφο απόγευμα στο δάσος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για να γιορτάσουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Σε ένα τρυφερό απόγευμα στο δάσος καλεί μικρούς και μεγάλους η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για να γιορτάσουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 16:00 το απόγευμα, προσκαλεί γονείς και μικρά παιδάκια στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού για να υποδεχθούν το χειμώνα, να αναζητήσουν το φως μέσα στο σκοτάδι και να προετοιμαστούν με παραδοσιακά έθιμα για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, κάθε οικογένεια θα φτιάξει τα δικά της φαναράκια για να φωτίσει τη νύχτα που θα πλησιάζει. Για το φαναράκι μπορείτε να φέρετε ένα γυάλινο βάζο μεσαίου μεγέθους, το οποίο θα στολίσετε με απλά υλικά από τη φύση. Θα απολαύσετε γευστικό Χριστόψωμο και μυρωδάτο τσάι με βότανα από το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για να ζεσταθείτε, ενώ στη συνέχεια θα περπατήσετε μέσα στο σούρουπο στο ήσυχο δάσος φωτίζοντας το σκοτάδι με το φως των φαναριών και τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα. 

Πρόκειται για ένα έθιμο που γιορτάζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον ερχομό του Χειμώνα.

Το κόστος για τη συμμετοχή στην συγκεκριμένη γιορτή είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και έχει σκοπό να ενισχύσει την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για τη διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος Υμηττού, γύρω από την Μονή Καισαριανής. Καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Πότε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, 16:00-18:00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10' νωρίτερα)
Σημείο Συνάντησης: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
Για Ποιον: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέρφια ευπρόσδεκτα)
Δηλώσεις Συμμετοχής: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πάρτε Μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Δείτε πληροφορίες και στο σχετικό event στο Facebook

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας