Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-30 11:31:32 +0300 Γιατί οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη Γιατί οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Γιατί οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Γιατί οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη 470 900
Στην εποχή του κορωνοΐού ο εμβολιασμός για τη γρίπη θεωρείται απαραίτητος στις εγκύους καθώς όπως επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Κρεατσάς «μπορεί οι έγκυες να μην θεωρούνται ευπαθής ομάδα, ...

Στην εποχή του κορωνοΐού ο εμβολιασμός για τη γρίπη θεωρείται απαραίτητος στις εγκύους καθώς όπως επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Κρεατσάς «μπορεί οι έγκυες να μην θεωρούνται ευπαθής ομάδα, ωστόσο ο εμβολιασμός για τη γρίπη επιβάλλεται γιατί ο οργανισμός στην εγκυμοσύνη επιβαρύνεται».

Όπως είπε «είναι και τα άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη, όπως πχ. να κρυώσει, να έχει βήχα, υπέρταση ή διαβήτη, που επιζητούν συνήθως βοήθεια από το εμβόλιο της γρίπης. Μία έγκυος δεν πρέπει να εμφανίσει γρίπη».


Όσο για τις έγκυες που εντοπίστηκαν θετικές στον κορωνοΐό ο καθηγητής εξήγησε ότι τα  νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες με κορωνοϊό, ήταν υγιή καθώς ο ιός δεν μεταδόθηκε σε κανένα από αυτά.


Ωστόσο, το νεογνό κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό, αν το πάρει αγκαλιά κάποιος που είναι φορέας και δεν φορά σωστά τη μάσκα του, καθώς ο ιός μεταδίδεται από τα σταγονίδια.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας