Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-16 11:03:13 +0300 Η Yoga επιτρέπεται για τις εγκύους και μάλιστα είναι η καλύτερη άσκηση! Το babyspace σου εξηγεί γιατί. Τα οφέλη της Yoga στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη της Yoga στην εγκυμοσύνη

Τα οφέλη της Yoga στην εγκυμοσύνη 470 900
Η Yoga επιτρέπεται για τις εγκύους και μάλιστα είναι η καλύτερη άσκηση! Το babyspace σου εξηγεί γιατί.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία προτίμηση στη yoga ως μορφή άσκησης και χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε οι περισσότερες είναι ότι η yoga θεωρείται και μία από τις πιο κατάλληλες μορφές γυμναστικής για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αφού έχει πολλαπλά οφέλη για την έγκυο.

Είναι ασφαλής η Yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η yoga είναι απόλυτα ασφαλής, σε όλη τη διάρκεια της κύησης, τόσο για τις εγκύους αλλά και για τα έμβρυα. Μάλιστα την συστήνουν αρκετοί γιατροί αφού έχει αποδειχτεί ότι διευκολύνει και κάνει πιο ευχάριστη την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει;

  • Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι πόνοι που συνοδεύονται με την εγκυμοσύνη, όπως οι πόνοι στη μέση και στα πόδια.
  • Μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Μειώνει το άγχος, το στρες αλλά και τα συμπτώματα κατάθλιψης.
  • Ενισχύει την ζωτικότητα και την δύναμη.
  • Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, και έτσι χωνεύουμε και κοιμόμαστε καλύτερα.
  • Προετοιμάζει για τον τοκετό.
  • Μας φέρνει σε επαφή με το μωρό.

Ποιες στάσεις yoga είναι οι καλύτερες για την εγκυμοσύνη;

Προτίμησε να μην κάνεις έντονες και προχωρημένου επιπέδου στάσεις, αλλά κυρίως τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής με απλές στάσεις που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο και στον έλεγχο της αναπνοής. 'Eνας έμπειρος pre natal δάσκαλος yoga θα σε βοηθήσει σε αυτό.

Επομένως, μην το σκέφτεσαι ιδιαίτερα, πάρε το στρωματάκι σου, ένα μπουκάλι νερό και βοήθησε το σώμα σου να σε στηρίξει σε αυτή την μαγική περίοδο της ζωής σου!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας