Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-28 17:18:11 +0200 Χαμόγελο του παιδιού: αύξηση στα αιτήματα για παρέμβαση πρόληψης της βίας στα σχολεία

Χαμόγελο του παιδιού: αύξηση στα αιτήματα για παρέμβαση πρόληψης της βίας στα σχολεία

Χαμόγελο του παιδιού: αύξηση στα αιτήματα για παρέμβαση πρόληψης της βίας στα σχολεία 470 900
Η επιστροφή πίσω στα θρανία μετά από τους μήνες της καραντίνας, δεν φαίνεται να ήταν ομαλή για τους περισσότερους μαθητές.

Σύμφωνα με το χαμόγελο του παιδιού, τα τελευταία χρόνια, οι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι της γραμμής διαχειρίζονται κατά μέσο όρο σχεδόν δύο υποθέσεις ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού την ημέρα. 

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχεται όλο και περισσότερα αιτήματα για παρέμβαση πρόληψης της βίας στα σχολεία. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τη δραματική αύξηση του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία. 

 

Η επιστροφή πίσω στα θρανία μετά από τα χρόνια της καραντίνας, δεν φαίνεται να ήταν ομαλή για τους περισσότερους μαθητές, ενώ χρειάζονται ακόμα χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα. Οι ειδικοί ανησυχούν βλέποντας την έξαρση των περιστατικών αλλά και τη στάση που κρατούν οι υπόλοιποι μαθητές, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο σαν παθητικοί παρατηρητές. 

 

Βρείτε επαγγελματική υποστήριξη στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού!

 

 

 

Για τους γονείς που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς να υποστηρίξουν το παιδί τους σε κρούσματα σχολικού εκφοβισμού, είτε δέχονται, είτε συμπεριφέρονται έτσι, στη σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα γονεϊκότητας MyParenthood.gr υπάρχει διαθέσιμο το νέο Masterclass στο Myparenthood.gr, με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός: Παιδιά που δέχονται & παιδιά που ασκούν” από την Ψυχολόγο Αγγελική Καβαλιεράτου

Εκεί, σε ένα Live διαδικτυακό μάθημα, θα βρούμε τρόπους να ανακαλύψουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες και τα αποτέλεσματα του σχολικού εκφοβισμού.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας