Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-22 15:10:56 +0200 Playlist για τις δύσκολες και μοναδικές στιγμές του τοκετού; Και όμως, πλέον υπάρχει! Ο τοκετός γίνεται μια πρωτότυπη μουσική λίστα!

Ο τοκετός γίνεται μια πρωτότυπη μουσική λίστα!

Ο τοκετός γίνεται μια πρωτότυπη μουσική λίστα! 470 900
Playlist για τις δύσκολες και μοναδικές στιγμές του τοκετού; Και όμως, πλέον υπάρχει!

Ο τοκετός είναι μία αξέχαστη αλλά και επίπονη εμπειρία για κάθε γυναίκα. Μπορεί να διαρκέσει ώρες ολόκληρες, το κάθε δευτερόλεπτο όμως είναι μοναδικό και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο να κρατήσουμε αγκαλιά το μωρό μας. Η χαλαρωτική μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι κάτι που έχουμε ξανακούσει. Ένας γιατρός όμως, έκανε τη διαφορά!  

Ο δρ. Jacques Moritz θέλωντας να βοηθήσει τις μέλλουσες μανούλες, έφτιαξε ένα ειδικό playlist που περιλαμβάνει τραγούδια για κάθε στάδιο του τοκετού. Το κάθε τραγούδι έχει τη σημασία του και είναι στη σειρά που πρέπει, ανάλογα με την κατάσταση της μαμάς το κάθε λεπτό. Τραγούδια όπως το "Just Breathe" των Pearl Jam και το "Don't Leave me" της Regina Spektor είναι από τα πρώτα, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός ανεβαίνει και ακολουθούν το "Follow the Sun" του Xavier Rudd και το "Don't Panic" των Coldplay.

"Η μουσική είναι πολύ χαλαρωτική για τη μέλλουσα μαμά και όταν ακούγεται το κάθε τραγούδι τη στιγμή που πρέπει, αλλάζει τελείως την όλη διαδικασία του τοκετού. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είναι πιο χαλαρές, έχουν πολύ πιο εύκολο και ανώδυνο τοκετό."

"Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα τραγούδια που έχουν μόνο μουσική ή έχουν μεν στίχους, αλλά σε άλλη γλώσσα, βοηθούν ατη μέλλουσα μαμά να χαλαρώει περισσότερο!"

Πηγή: dailymail.co.uk
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας