Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 12:21:59 +0200 Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει το διάμεσο νεύρο του καρπού που επιβαρύνεται από καθημερινές κινήσεις. Εγκυμοσύνη: το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Εγκυμοσύνη: το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Εγκυμοσύνη: το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα 470 900
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει το διάμεσο νεύρο του καρπού που επιβαρύνεται από καθημερινές κινήσεις.

 

Πολλά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται τους πρώτους 3 μήνες της κύησης και η μέλλουσα μητέρα μπορεί να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη για τα περισσότερα από αυτά. Η ναυτία, η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και η διακύμανση στο συναίσθημα είναι γνωστά στους περισσότερους ανθρώπους. Όμως άλλα συμπτώματα συναντώνται πιο σπάνια και είναι λιγότερο γνωστά. Εσείς γνωρίζετε τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;

 

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει το διάμεσο νεύρο του καρπού που επιβαρύνεται από καθημερινές κινήσεις. Προκαλεί μούδιασμα, πόνο και αδυναμία στο χέρι. Μπορεί να εμφανιστεί προς το τρίτο τρίμηνο της κύησης ενώ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ξαναεμφανιστούν τα συμπτώματα στην επόμενη εγκυμοσύνη της γυναίκας.

 

Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο νομίζουμε. Περισσότερο από το 50% των γυναικών εμφανίζει συμπτώματα καρπιαίου σωλήνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι ήπια, ενώ το 10% των εγκύων μπορεί να βιώσει πιο έντονη ενόχληση στον καρπό.

 

Η βασική αιτία συνδέεται με τις φυσικές και ορμονικές αλλαγές που περνά το σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αύξηση βάρους, ορμονικές αλλαγές, πολύδυμη κύηση, διαβήτης εγκυμοσύνης και κατακράτηση νερού επηρεάζουν την εμφάνιση του συνδρόμου. 

 

Τι μπορείτε να κάνετε; 

Ανακουφίστε τον πόνο με πάγο ή με την εναλλαγή κρύου και ζεστού νερού. 

Μην επιβαρύνετε τα χέρια σας με βάρος και επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Κάνετε τοπικό μασάζ στα χέρια και τον καρπό σας. 

 

Σε περίπτωση που ο πόνος επιμένει, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και τη μαία σας για συμβουλή. 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας