Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-07 16:32:13 +0200 Oι αλλάγες που παρουσιάζονται στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η σωστή φροντίδα τους. To δέρμα της εγκύου

To δέρμα της εγκύου

To δέρμα της εγκύου 470 900
Oι αλλάγες που παρουσιάζονται στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η σωστή φροντίδα τους.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε το δέρμα μας να αλλάζει. Αν και κάθε γυναίκα δεν παρουσίαζει τα ίδια συμπτώματα , ας δούμε τη λίστα με τις πιο συχνές δερματικές παθήσεις τις εγκύου.

Ραγάδες
Οι ραγάδες είναι η πιο γνωστή και σύνηθης δερματική πάθηση της εγκύου. Σύμφωνα με έρευνες το 90% των γυναικών παρουσίαζουν ραγάδες. Οι ράγαδες είναι αποτελέσμα της απότομης αυξομείωσης του βάρους και της κατακράτησης των υγρών. Εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, το στήθος και τους γλουτούς. Για τις ραγάδες, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Επιλέγουμε μια κρέμα που ενυδατώνει την επιδερμίδα μας, μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού, καθώς παράλληλα  αυξάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

Μελάγχρωση
Η μελάγχρωση είναι το μαύρισμα του δέρματος σε κάποιες περιοχές του σώματος. Εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής μελανίνης. Το χρώμα αυτής της σκούρας γραμμής διαφέρει από έγκυο σε έγκυο εξαιτίας  του τύπου της επιδερμίδας. Όσο περισσότερο σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα μιας γυναίκας τόσο πιο έντονο είναι και το σημάδι της μελάγχρωσης.  Αν και δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση της, εν τούτοις μπορούμε να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο γιατί μέσω αυτής η κατάστασή της μελάγχρωσης επιδεινώνεται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι μετά την εγκυμοσύνη μας, η σκούρα αυτή γραμμή θα εξασθενήσει από μόνη της.

Μέλασμα ή αλλιώς η "μάσκα της εγκυμοσύνης"
Το μέλασμα είναι ένα συχνό δερματικό πρόβλημα που δημιουργεί καφέ σημάδια στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ. Εξαιτίας της αύξησης των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης μελανίνης, δημιουργούνται οι γνωστές σε όλες μας, πανάδες. Πανάδες, ελιές και σκούρα σημάδια εμφανίζονται πολύ συχνά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Σημαντικό είναι κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο με εξειδικευμένα προιόντα φροντίδας. Με την καθημερινή χρήση ειδικής κρέμας δημιουργούμε στο δέρμα μας μια ασπίδα προστασίας. Προσέχουμε δε, όσο το δυνατόν να αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. 

Κιρσοί
Οι κιρσοί είναι μπλε φλέβες που έχουν διογκωθεί. Εμφανίζονται συνήθως στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα στην προσπάθειά του να φέρει ισορροπία τον οργανισμό η ποσότητα αίματος που παραγέται είναι αυξημένη. Οι κιρσοί, όμως, είναι και θέμα κληρονομικότητας.  Ένοχες για τους κιρσούς θεωρούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ορθοστασία και το κάθισμα σε σταυροπόδι, πράγματα  που θα πρέπει να αποφεύγουμε. Η γυμναστική και ένα μασαζ με ενυδατική κρέμα θα ανακουφίσει τα πόδια μας από την αίσθηση του κάψιματος και της φαγούρας.

Κνησμός
Όσο η κοιλίτσα μας μεγαλώνει, τόσο το δέρμα μας απλώνει και σφίγγει! Αυτό έχει σαν συνέπεια να νιώσουμε ένα αίσθημα έντονης φαγούρας. Περίπου το 20% των γυναικών νιώθουν φαγούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αποφεύγουμε να φοράμε ρούχα και υφάσματα που μας προκαλούν φαγούρα και προσέχουμε, έτσι ώστε να κρατάμε το δέρμα μας όσο το δυνατόν ενυδατωμένο με τη χρήση κατάλληλων προιόντων.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας