Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:35:58 +0200 Η απόκτηση απογόνου δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Αλλάζουμε μικρές, καθημερινές συνήθειες και το θαύμα της ζωής θα πραγματοποιηθεί! Tips για ζευγάρια που θέλουν παιδί

Tips για ζευγάρια που θέλουν παιδί

Tips για ζευγάρια που θέλουν παιδί 470 900
Άρθρο από Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας
Η απόκτηση απογόνου δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Αλλάζουμε μικρές, καθημερινές συνήθειες και το θαύμα της ζωής θα πραγματοποιηθεί!

Η απόκτηση απογόνου δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Η προσπάθεια ενός ζευγαριού να τα καταφέρει, μπορεί να ενισχυθεί από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, άνδρες και γυναίκες. Αρκεί να αλλάξουν μικρές, καθημερινές συνήθειες και το θαύμα της ζωής θα πραγματοποιηθεί!

Tips για την γυναίκα

-Τέλος στο τσιγάρο.
Το 13% των προβλημάτων γονιμότητας σχετίζεται με την κακή συνήθεια του καπνίσματος (ΠΗΓΗ: Γονιμότητα-Ένας κατατοπιστικός οδηγός για την επίτευξη εγκυμοσύνης των Dr Robert Greene & Laurie Tarkan, εκδόσεις Διόπτρα). Σύμφωνα με μια έκθεση από το Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (BMA), οι γυναίκες έχουν κατά 40% χαμηλότερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν, εάν καπνίζουν. Ο καπνός προκαλεί ζημιά στα ωοθυλάκια,  επηρεάζει το επίπεδο των οιστρογόνων  αλλά και την κινητικότητα των σαλπίγγων και εμποδίζει το έμβρυο από το να εμφυτευτεί στη μήτρα. Το τσιγάρο μάλιστα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητά μας, ακόμη και αν είμαστε παθητικές καπνίστριες.

-Προσοχή στα προϊόντα περιποίησης. Πολλά από αυτά δεν έχουν ελεγχθεί σχετικά με την ασφάλειά τους, έτσι μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που συνδέονται με την εμφάνιση συγγενών ανωμαλιών ή που μπορεί να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, λόγω της τοξικότητάς τους. Κάθε φορά λοιπόν που αγοράζουμε κρέμες, αποσμητικά, σαμπουάν, βερνίκια νυχιών κλπ., βεβαιωνόμαστε ότι έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλειά τους από επίσημο φορέα.

-Βότανα και συμπληρώματα διατροφής με φειδώ. Η ποιότητα των ωαρίων και η ωορρηξία μπορεί να πληγούν σοβαρά από τη συχνή χρήση ακατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής (με μολυσματικά στοιχεία), αλλά και βοτάνων. Μερικά από τα βότανα μπορεί να έχουν τοξική και αλλεργική δράση, για αυτό πρέπει να ενημερωνόμαστε από ειδικούς πριν από τη χρήση τους.

-Χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινογραφίες πυέλου. Η χειρουργική επέμβαση για κύστες στις ωοθήκες ή για οποιαδήποτε δομική ανωμαλία της μήτρας (π.χ ινομυώματα , πολύποδες , συμφύσεις και διαφράγματα κ.α) θα πρέπει να είναι το λιγότερο επεμβατική και με το μεγαλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο πόνος στην πύελο της γυναίκας ή και ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρευνία), πάντα με την λιγότερη επεμβατική μέθοδο. Σε περίπτωση που διαγνωσθεί ενδομητρίωση  θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση (ορμονική ή χειρουργική αντιμετώπιση).


Tips για τον άνδρα

-Τέλος στο τσιγάρο και την μαριχουάνα.
Το τσιγάρο και η χρήση μαριχουάνας μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, διότι η νικοτίνη ως αγγειοσυσπαστική ουσία επηρεάζει την αιμάτωση της περιοχής.

-Δροσιά στα γεννητικά όργανα. Τα σπερματοζωάρια χρειάζονται θερμοκρασίες χαμηλότερες του υπόλοιπου σώματος για να επιβιώσουν. Έτσι οι άνδρες πρέπει να αποφεύγουν τα πολύ ζεστά μπάνια, την σάουνα, τα στενά ρούχα που προκαλούν εφίδρωση κλπ.

-Φάρμακα και συμπληρώματα με φειδώ. Πολλά από τα φάρμακα περιέχουν ουσίες που μπορεί να μειώσουν τον τρόπο λειτουργίας του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Το ίδιο ισχύει και με κάποια συμπληρώματα ή βότανα που χρησιμοποιούνται ευρέως. 

-Προσοχή στις κακώσεις. Οι τραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο σπέρμα και κατά συνέπεια στην αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα. 

-Κιρσοκήλη. Συναντάται στο 20% των ανδρών και είναι η αιτία του 40% των υπογόνιμων  ανδρών. Προκαλείται από ανεπάρκεια των φλεβών του όσχεου με αποτέλεσμα τη φλεβική στάση στην περιοχή και κατ’ επέκταση την αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την σπερματογένεση.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας