Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 11:45:47 +0200 Ένα από τα πιο κλασικά debate που συμβαίνουν στο σπίτι είναι αν τα παιδιά θα πάρουν σκυλάκια και πότε. Τι πρέπει να προσέχουμε στην επαφή των παιδιών με τα σκυλιά;

Τι πρέπει να προσέχουμε στην επαφή των παιδιών με τα σκυλιά;

Τι πρέπει να προσέχουμε στην επαφή των παιδιών με τα σκυλιά; 470 900
Ένα από τα πιο κλασικά debate που συμβαίνουν στο σπίτι είναι αν τα παιδιά θα πάρουν σκυλάκια και πότε.

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τα κατοικίδια ζώα και πιο συγκεκριμένα τα σκυλιά και τα γατιά. Ένα από τα πιο κλασικά debate που συμβαίνουν στο σπίτι είναι, αν τα παιδιά θα πάρουν σκυλάκια και πότε. 

 

Τι χρειάζεται να προσέχετε αν έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε σκυλάκι στο σπίτι; 

 

  1. Φροντίστε να είστε παρόν όταν τα παιδιά παίζουν με τον σκύλο.
  2. Ο ενθουσιασμός τόσο του σκύλου και των παιδιών ίσως να μην είναι ο καλύτερος σύμβουλος, οπότε προσπαθήστε να είναι ήρεμα τουλάχιστον πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι. 
  3. Όταν το παιδάκι θέλει να παίξει ή να χαϊδέψει ένα σκύλο, ζητάτε πάντα την άδεια του ιδιοκτήτη. 
  4. Παρατηρήστε τον σκύλο και την στάση του σώματός του. Αν δείτε ότι προσπαθεί να αποφύγει την επαφή, μην το πιέζεται και απομακρύνεται το παιδί. 
  5. Εξηγήστε στο παιδί πως θα πρέπει να πλησιάζει ήρεμα τον σκύλο και όχι να τρέχει καταπάνω του, ιδιαίτερα όταν έχει κάποιο παιχνίδι ή κόκαλο στο στόμα. 
  6. Μάθετε στο παιδί σας να μην τραβάει τα αυτιά, τα πόδια ή την ουρά του σκύλου και εξηγήστε του ότι και το σκυλάκι μπορεί να πονάει αλλά δεν έχει λόγια για να το πει. 

 

Τα σκυλάκια είναι μία τρομερή παρέα και μπορούν να διδάξουν πολλά στα παιδιά, όπως το ότι χρειάζεται να περιορίζουν την παρορμητικότητά τους όταν παίζουν μαζί τους μέχρι και το ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη, εκτός από το ανθρώπινο, με τα οποία πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε. 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας