Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-19 15:27:24 +0300 Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: Τώρα τι κάνουμε;

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: Τώρα τι κάνουμε;

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: Τώρα τι κάνουμε; 470 900
Το επόμενο βήμα συνήθως είναι ένα εργαστηριακό τεστ κυήσεως, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ειδικό ιατρικό κέντρο.

 

Καθυστέρηση στον αναμενόμενο κύκλο της περιόδου είναι συνήθως ο λόγος για τον οποίο μια γυναίκα θα αγοράσει ένα τεστ εγκυμοσύνης από το φαρμακείο. Στα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης που βρίσκονται διαθέσιμα στο εμπόριο το θετικό αποτέλεσμα αναγράφεται με δύο γραμμές (ακόμα και αν η δεύτερη είναι πολύ αχνή), με ένα σύμβολο + (θετικό) ή σε κάποια ψηφιακά τεστ μπορεί να δείτε το αποτέλεσμα με τις λέξεις «Έγκυος» ή «Όχι Έγκυος».

 

Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη, την οποία αρχίζει να παράγει ο οργανισμός τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ποσότητα. Η ορμόνη της εγκυμοσύνης, όπως συχνά αναφέρεται η χοριακή γοναδοτροπίνη, είναι ανιχνεύσιμη ακόμα και από την 6η μέρα καθυστέρησης, από την αναμενόμενη ημέρα έναρξης της περιόδου

 

Μπορεί τα τεστ να είναι έγκυρα σε ποσοστό 99%, όμως οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να θελήσουν να επαναλάβουν το τεστ για να βεβαιωθούν. Το επόμενο βήμα συνήθως είναι ένα εργαστηριακό τεστ κυήσεως, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ειδικό ιατρικό κέντρο. Μετά το επίσημο αποτέλεσμα από το εργαστήριο, σειρά έχει επικοινωνία με τον γυναικολόγο ή τη μαία, ώστε συμβουλέψει τη γυναίκα τι θα πρέπει να κάνει και πότε και ποιες εξετάσεις θα της φανούν χρήσιμες. 

 

Αναζητάτε περισσότερη υποστήριξη σε θέματα εγκυμοσύνης;

 

 

Αν ενδιαφέρεστε για θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο Masterclass του γυναικολόγου Κωνσταντίνου Περιστέρη, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myparenthood.gr με θέμα “Τα S.o.S της εγκυμοσύνης: όλα όσα θέλεις να ξέρεις και ντρέπεσαι να ρωτήσεις για αυτούς τους 9 μήνες”.

 

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας