Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-07 10:27:12 +0300 “Σχεδιάζω άρα ονειρεύομαι” : Ένα διαφορετικό βιβλίο ζωγραφικής-χρωματισμού

“Σχεδιάζω άρα ονειρεύομαι” : Ένα διαφορετικό βιβλίο ζωγραφικής-χρωματισμού

“Σχεδιάζω άρα ονειρεύομαι” : Ένα διαφορετικό βιβλίο ζωγραφικής-χρωματισμού 470 900
Η δημιουργός της σειράς τετραδίων χρωματισμού, Μαρία Σωτηροπούλου, μας μιλά για την πηγή έμπνευσής της και τους λόγους που η τέχνη μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας να χαλαρώσουν και να εκφραστούν!

“Σχεδιάζω άρα ονειρεύομαι.”

Τα δύο πρώτα τεύχη της σειράς τετραδίων χρωματισμού από την Μαρία Σωτηροπούλου.

Ζωγραφική και χρόνος: Η ενασχόληση μου με το σχέδιο ξεκινάει από την παιδική ηλικία και μου έδινε μια μοναδική σχέση με τον χρόνο. Ο χρόνος σταματούσε και γινόταν δικός μου ενώ κατάφερνα να συγκεντρωθώ και να “καθαρίσω” το μυαλό μου - μια κατάσταση κοντά σε αυτό που σήμερα λέμε ενσυνειδητότητα. Σήμερα, το σχέδιο είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς μου ως εικονογράφος και συνεχίζει να αποτελεί μια δραστηριότητα που με επαναφέρει στο εδώ και τώρα.

Τα τετράδια “Σχεδιάζω άρα ονειρεύομαι”.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με τον χρόνο που βρεθήκαμε οι περισσότεροι, δημιούργησα κάποιες σελίδες που μπορούσε να κατεβάσει κάποιος, να τις εκτυπώσει και να τις χρωματίσει. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Από εκεί ξεκίνησε η υλοποίηση μιας ιδέας που είχα καιρό στο μυαλό μου: να δημιουργήσω ένα τεύχος με μοναδικά σχέδια για χρωματισμό, συμπλήρωση του σχεδίου και εξερεύνηση. Έτσι προέκυψαν τα 2 πρώτα τεύχη όπου το καθένα έχει από 11 μοναδικά σχέδια. Ο τίτλος προέκυψε από το πως νιώθω εγώ για την ζωγραφική και το σχέδιο που με συνοδεύουν από παιδί αλλά κι επειδή βλέπω την ζωγραφική σαν ένα είδος ονειροπόλησης: μας επιτρέψει να ταξιδεύουμε με την φαντασία μας, είτε στην εικόνα την οποία έχουμε μπροστά μας είτε σε μια σχετική σκέψη ή ανάμνηση.

 

Η έμπνευση μου για τις εικόνες των τετραδίων προέρχεται κυρίως από την φύση, φανταστικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές ζώα και πουλιά καθώς και ανθρώπινες μορφές που απεικονίζουν ξεγνοιασιά, φροντίδα και αγάπη όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι.

 

3 λόγοι που κάνουν τον χρωματισμό μια δημιουργική και χαλαρωτική διαδικασία:

- Είναι τέχνη, δεν υπάρχει λάθος! Ένα κρεβάτι κόκκινο και σύννεφα πράσινα; έτσι είναι αν έτσι τα έχεις φανταστεί, βγες από το περίγραμμα, είναι μόνο μια αφετηρία για δημιουργία.

- Σκοπός είναι η απόλαυση της διαδικασίας. Δίνεις χρώμα σε μια εικόνα και την ζωντανεύεις με δικό σου τρόπο, διαλέγεις το υλικό, αφήνεσαι στον ήχο που κάνει η ξυλομπογιά ή ο μαρκαδόρος.

- Κάθε σχέδιο θα είναι τόσο μοναδικό όσο και εσύ. Θέλεις λίγο πιο μακριά μαλλιά; Ένα αστέρι που φοράει ρούχα; Συμπλήρωσέ το και μοιράσου μαζί μου την δική σου εκδοχή.

 

 

Στα τετράδια χρωματίζετε και το εξώφυλλο (για να μην το μπερδεύετε με των άλλων!) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Metagrunge Art eshop https://store.metagrunge.com/colouring-books/ ή αν έχετε κάποια απορία με μήνυμα στην σελίδα μου στο instagram: https://www.instagram.com/metagrungeart/. Καλές δημιουργίες σε μικρούς και μεγάλους! 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας