Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-06 23:05:37 +0300 Πριν από δύο εβδομάδες δημοσιεύτηκε στο YouTube, μία νέα διαφήμιση της γνωστής εταιρείας περιποίησης, στην οποία πρωταγωνιστεί μία 13χρονη έφηβη κοπέλα. Social Media: Η Dove θέλει να μας ευαισθητοποιήσει

Social Media: Η Dove θέλει να μας ευαισθητοποιήσει

Social Media: Η Dove θέλει να μας ευαισθητοποιήσει 470 900
Πριν από δύο εβδομάδες δημοσιεύτηκε στο YouTube, μία νέα διαφήμιση της γνωστής εταιρείας περιποίησης, στην οποία πρωταγωνιστεί μία 13χρονη έφηβη κοπέλα.

Η εταιρεία Dove έχει μία μοναδική ικανότητα να χρησιμοποιεί τις διαφημιστικές της καμπάνιες για καλό σκοπό. Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο, θα βρει παλιές διαφημίσεις της εταιρείας Dove, που θίγουν θέματα επίκαιρα και “δύσκολα”. 

 

Πριν από δύο εβδομάδες δημοσιεύτηκε στο YouTube, μία νέα διαφήμιση της γνωστής εταιρείας περιποίησης, στην οποία πρωταγωνιστεί μία 13χρονη έφηβη κοπέλα. 

 

Το βίντεο ξεκινά με το νεαρό κορίτσι που κοιτάζει την εικόνα του, που έχει δημοσιεύσει στα social media. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα το βίντεο αρχίζει να κυλά ανάποδα στον χρόνο. Βλέπουμε σιγά σιγά τα “likes” και τις αντιδράσεις να μειώνονται, το κορίτσι να επεξεργάζεται την φωτογραφία πριν την ανεβάσει, να βγάζει την φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα του κινητού του και να στολίζεται για να βγάλει μία φωτογραφία. Όταν εν τέλει βλέπουμε την 13χρονη έφηβη, η πραγματική της εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. 

 

Το βίντεο καταλήγει πως η πίεση που συνδέεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό της αυτοπεποίθηση των νέων κοριτσιών και υποστηρίζει πως η πανδημία αύξησε ακόμα περισσότερο το χρόνο που οι έφηβοι περνούν μπροστά από την “μπλε οθόνη”, επιβαρύνοντας το ήδη έντονο πρόβλημα.

 

Η καμπάνια προτρέπει τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους για τις selfie φωτογραφίες και για τον ρόλο των social media στη ζωή μας. 

 

Η Dove για ακόμα μία φορά αντιλαμβάνεται το κλίμα της εποχής και χρησιμοποιεί το όνομά της και τα κανάλια της, για καλό σκοπό. Δείτε το βίτνεο παρακάτω:

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας