Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-01 10:00:39 +0200 Ο πρώτος χρόνος είναι γεμάτος έντονα συναισθήματα! 5+1 πρωτιές του μωρού μας που θα θυμόμαστε για πάντα!

5+1 πρωτιές του μωρού μας που θα θυμόμαστε για πάντα!

 5+1 πρωτιές του μωρού μας που θα θυμόμαστε για πάντα! 470 900
Ο πρώτος χρόνος είναι γεμάτος έντονα συναισθήματα!

Θυμάστε το πρώτο χαμόγελο του μωρού σας; Τα πρώτα του παλαμάκια; Όταν γινόμαστε γονείς βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του μωρού μας και τον ανακαλύπτουμε ξανά από την αρχή.

Ο πρώτος χρόνος είναι γεμάτος έντονα συναισθήματα! Το μωρό μας αποκτά προσωπικότητα και δε σταματά να μας εκπλήσσει! Ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουμε διαβάσει για το πότε θα πει τις πρώτες λεξούλες ή για πότε θα κάνει τα πρώτα βήματα, υπάρχουν όμως κάποιες πρωτιές για τις οποίες δεν είμαστε προετοιμασμένοι.

Η πρώτη φορά που...

...προσπάθησε (συνειδητά) να μας αγκαλιάσει
Το δέσιμο μαμάς και μωρού είναι αδιαμφισβήτητο. Το συναίσθημα όμως που νιώθουμε όταν συνειδητά πια θέλει να χωθεί στην αγκαλιά μας, μας κάνει να λιώνουμε!

...μας χάρισε το πρώτο αληθινό χαμόγελο
Ήδη από τις πρώτες μερες, μπορεί να εντοπίσουμε ένα αμυδρό μειδίαμα στο προσωπάκι του. Όσο όμως μεγαλώνει και κυρίως μετά τις 12 εβδομάδες, το μειδίαμα αυτό γίνεται ένα μεγάλο χαμόγελο!

...μέθυσε από το γάλα! 
Έχει πιει όλο του το γάλα και ξαφνικά είναι λες και έχει γυρίσει από ξέφρενο πάρτι! Τα μάτια του και το στοματάκι του είναι μισόκλειστα και φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη! Μία τέτοια στιγμή σίγουρα αξίζει να την απαθανατίσουμε!

...τα έκανε πάνω μας!
Τη σκηνή αυτήν την έχουμε ακούσει και την έχουμε φανταστεί από περιγραφές φίλων και συγγενών με παιδιά, πολύ πριν γίνουμε εμείς γονείς. Έρχεται όμως η στιγμή που γίνεται πραγματικότητα! Ας το αντιμετωπίσουμε με χιούμορ!

...έπαιξε παλαμάκια
Είναι μία από τις πρώτες κινήσεις που θα μάθει το μωρό μας. Όταν το κάνει, δε σταματάμε να του ζητάμε να μας χαρίσει ένα παλαμάκι, έτσι...χωρίς λόγο! Απλά και μόνο επειδή είμαστε περήφανοι γονείς! 

...είχε γενέθλια
Τα πρώτα γενέθλια του μωρού μας θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας και κανείς δεν μας προετοιμάζει για τη συναισθηματική φόρτιση που θα νιώσουμε την ώρα που θα σβήσει το πρώτο του κεράκι! Βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε για να απαθανατίσετε την κάθε στιγμή! 

Πηγή: essentialbaby.com


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας