Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-12 14:23:34 +0300 Το μωρό ... έρχεται! Πόσο έτοιμη είσαι; Η σωστή προετοιμασία για να έρθει το μωρό στο σπίτι

Η σωστή προετοιμασία για να έρθει το μωρό στο σπίτι

Η σωστή προετοιμασία για να έρθει το μωρό στο σπίτι 470 900
Ρωτήσαμε και μάθαμε τι έκαναν οι μέλλουσες μαμάδες πριν τον ερχομό του μωρού τους.

To μωρό μας θα γεννηθεί από στιγμή σε στιγμή. Η στιγμή που περιμέναμε εδώ και εννέα μήνες θα γίνει πραγματικότητα και εμείς θα κρατάμε το μικρό μας μωράκι αγκαλιά.

 Είναι όλα έτοιμα; 

Ρωτήσαμε και μάθαμε τι έκαναν οι μέλλουσες μαμάδες πριν τον ερχομό του μωρού τους. 

 

Τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν παντού. Δεν θα δυσκολευτούν σε καμία περίπτωση να αποκοιμηθούν στο στήθος σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μια πολύ τρυφερή στιγμή! Δεν νομίζετε; Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να μεταφέρουμε το μωρό χωρίς να το ξυπνήσουμε; 
H απάντηση είναι η εξής: "Δεν το μετακινούμε. Μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε να το πηγαίνουμε στο κρεβάτι του χωρίς να το κουνήσουμε καλό είναι να το αφήνουμε να κοιμηθεί εκεί. Για το λόγο αυτό, ετοιμάζουμε ένα κουτί πρώτων βοηθειών που θα έχουμε δίπλα μας όταν το θηλάζουμε. Εγώ είχα μέσα το κινητό μου, ένα βιβλίο και ένα δυο σνακ! Εννοείται και ένα μπουκάλι νερό που δεν άφηνα ποτέ άδειο!" 

 

Το ερώτημα είναι με ποια σειρά θα ενημερώσεις τους φίλους και του συγγενείς πως το μωρό γεννήθηκε; H απάντηση βρίσκεται στις λίστες! "Πριν έρθει στον κόσμο το μωρό μου και επειδή τον τελευταίο μήνα τον πέρασα στο κρεβάτι είχα άπλετο χρόνο να σκεφτώ! Έτσι μου πέρασε και αυτό. Η ενημέρωση των συγγενών για το νέο μέλος. Χώρισα φίλους και γνωστούς σε λίστες. Έφτιαξα ένα γκρουπ ομαδικό στο facebook και όσοι δεν είχαν,  έγραψα τα τηλέφωνά τους προκειμένου να τους στείλουμε μήνυμα! Έτσι όλοι ενημερώθηκαν εγκαίρως!"

 

Ώρα για ψώνια! "Ποιος θέλει να τρέχει με την κοιλιά στο στόμα προκειμένου να αγοράσει τα πράγματα τις τελευταίας στιγμής; Εγώ πάντως όχι! Έκανα μια λίστα με όλα αυτά τα πράγματα που θα χρειαζόταν το μωρό στην αρχή πάνες, καλλυντικά, κρέμα συγκάματος και τα αγόρασα online! Tον ίδιο ενθουσιασμό βέβαια δείχνω ακόμη που κάνω τις αγορές από το σούπερ μάρκετ online". 

 

Πριν ακόμη έρθει το μωρό σας στο σπίτι το σίγουρο είναι πως το παιδικό δωμάτιο και οι ντουλάπες θα είναι ήδη γεμάτα από δώρα φίλων και γνωστών. Τώρα λοιπόν που προλαβαίνετε πλύντε και τακτοποιήστε τα καινούργια του ρούχα γιατί μετά δεν θα υπάρχει χρόνος. Μην ξεχνάτε πως επειδή το βρεφικό δέρμα είναι ευαίσθητο χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό ειδικό. 

 

Μην περιμένεις να βγεις από το μαιευτήριο για να τοποθετήσεις το παιδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο. Τοποθέτησε το όσο πιο νωρίς γίνεται έτσι ώστε να εξοικειωθείς με το βάλε βγάλε, ειδικά αν το καθισματάκι αλλάζει αυτοκίνητα! Αν δε, υπάρχει κάποιο μωρό στο συγγενικό περιβάλλον ή στο φιλικό, "δανείσου το" λίγο και κάνε πρόβα!

 

Τέλος αν στο σπίτι υπάρχει μεγάλος αδελφός μην παραλείψεις να αγοράσεις το δώρο που θα "φέρει" το νέο μέλος με τον ερχομό του στο σπίτι!

 

Έτοιμη; Με το καλό! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας