Ερευνητές κατέληξαν στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστό μπιμπερό.
Η Donna Dowling, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Frances Payne Bolton αναζήτησε τα σωστά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το παιδικό μπιμπερό.
Η έρευνα της Donna Dowling έγινε με αφορμή τον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις μέλλουσες μαμάδες. Μπιμπερό υπάρχουν πολλών ειδών. Χρώματα και σχέδια ποικίλλουν από προιόν σε προϊόν. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως όλων των μπιμπερό είναι ότι έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμούνται το θηλασμό. Μετά από έρευνα λοιπόν, η Donna Dowling κατέληξε στα εξής χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστό μπιμπερό:
-Το μπιμπερό και η πιπίλα που τοποθετούμε σε αυτό θα πρέπει να είναι ανάλογα των διατροφικών συνηθειών του μωρού μας. Στο εμπόριο υπάρχουν πιπίλες με λίγη, μεσαία και μεγάλη ροή γάλακτος. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού θα πρέπει να γίνει και η επιλογή της πιπίλας.
-Ελέγχουμε την πιπίλα έτσι ώστε να μην μπαίνει υπερβολικός αέρας κατά τη διάρκεια του γεύματος. Όταν η ποσότητα του αέρα είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, υπάρχει κίνδυνος παλινδρόμησης.
- Δεν απογοητευόμαστε στην περίπτωση που το μωρό δεν θέλει να πιεί με το μπιμπερό. Του αφήνουμε χρόνο έτσι ώστε να το συνηθίσει και σε καμία περίπτωση δεν το πιέζουμε.
-Η άγνοια δεν είναι ντροπή. Ρωτάμε τις άλλες μαμάδες πώς τα κατάφεραν και παίρνουμε ιδέες.
Πηγή: www.sciencedaily.com
Σχόλια