Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-06 11:52:32 +0200 Έρευνα: Πώς επιλέγουμε μπιμπερό;

Έρευνα: Πώς επιλέγουμε μπιμπερό;

Έρευνα: Πώς επιλέγουμε μπιμπερό; 470 900
Ερευνητές κατέληξαν στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστό μπιμπερό.

Η Donna Dowling, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Frances Payne Bolton αναζήτησε τα σωστά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το παιδικό μπιμπερό. 

Η έρευνα της Donna Dowling έγινε με αφορμή τον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις μέλλουσες μαμάδες. Μπιμπερό υπάρχουν πολλών ειδών. Χρώματα και σχέδια ποικίλλουν από προιόν σε προϊόν. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως όλων των μπιμπερό είναι ότι έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμούνται το θηλασμό. Μετά από έρευνα λοιπόν, η Donna Dowling κατέληξε στα εξής χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστό μπιμπερό:

 

-Το μπιμπερό και η πιπίλα που τοποθετούμε σε αυτό θα πρέπει να είναι ανάλογα των διατροφικών συνηθειών του μωρού μας. Στο εμπόριο υπάρχουν πιπίλες με λίγη, μεσαία και μεγάλη ροή γάλακτος. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού θα πρέπει να γίνει και η επιλογή της πιπίλας.

 

-Ελέγχουμε την πιπίλα έτσι ώστε να μην μπαίνει υπερβολικός αέρας κατά τη διάρκεια του γεύματος. Όταν η ποσότητα του αέρα είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, υπάρχει κίνδυνος παλινδρόμησης.

 

- Δεν απογοητευόμαστε στην περίπτωση που το μωρό δεν θέλει να πιεί με το μπιμπερό. Του αφήνουμε χρόνο έτσι ώστε να το συνηθίσει και σε καμία περίπτωση δεν το πιέζουμε.

 

-Η άγνοια δεν είναι ντροπή. Ρωτάμε τις άλλες μαμάδες πώς τα κατάφεραν και παίρνουμε ιδέες. Πηγή: www.sciencedaily.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας