Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-11 17:38:12 +0300 Εσείς ξέρετε τι προβληματίζει το παιδί σας; Μαθαίνοντας να ακούμε τους προβληματισμούς του παιδιού μας

Μαθαίνοντας να ακούμε τους προβληματισμούς του παιδιού μας

Μαθαίνοντας να ακούμε τους προβληματισμούς του παιδιού μας 470 900
Εσείς ξέρετε τι προβληματίζει το παιδί σας;

Μπορεί συχνά να αναπολούμε τα ξέγνοιαστα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα παιδιά δεν έχουν προβληματισμούς, άγχη και έγνοιες.

Ποιοι είναι οι κύριοι προβληματισμοί των παιδιών και πως μπορούμε εμείς να τα συμβουλεύσουμε;

"Κάθε μέρα έχω πολύ διάβασμα για το σπίτι και πολλές φορές νιώθω ότι δεν θα τα καταφέρω μόνος μου."

Καθημερινά βοηθάμε το παιδί μας να αποβάλει τη σωματική και ψυχική κούραση, το παρακινούμε να βρει τους δικούς του τρόπους να εκτονωθεί, έτσι ώστε όταν κάθεται για διάβασμα, να έχει καθαρό μυαλό και φυσικά αν χρειαστεί τη βοήθειά μας, δε διστάζουμε να του τη δώσουμε.

"Νιώθω ότι δεν τα καταφέρνω σε τίποτα"

Το σχολείο μπορεί να γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον για ένα παιδί. Τα παιδιά χτίζουν τον χαρακτήρα τους σιγά σιγά και σε αυτο παίζουν καθοριστικό ρόλο τα καθημερινά τους ερεθίσματα και οι σχέσεις τους με τους γύρω του. 

Επειδή λοιπόν το παιδί μας δεν πατάει ακόμα γερά στα πόδια του, εμείς πρέπει να είμαστε συνεχώς δίπλα του, να του δίνουμε δύναμη και να το επιβραβεύουμε για την προσπάθειά του σε οτιδήποτε και αν κάνει.

"Η φίλη μου δεν μου μιλάει και δεν ξέρω τι να κάνω."

Οι παιδικές φιλίες έιναι από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή. Η γνωριμία, τα πρώτα παιχνίδια, το πρώτο δέσιμο. Η φιλία μπορεί να διδάξει πολλα πράγματα σε ένα παιδί. Το μαθαίνει να μοιράζεται, να ακούει και να σέβεται το διπλανό του καθώς και να απολαμβάνει όμορφες στιγμές και εμπειρίες με κάποιον άλλον. Ακόμα και οι τσακωμοί λοιπόν, χρειάζονται!

Εμείς σε κάθε περίπτωση παρακινούμε το παιδί μας να κάνει αυτό που αισθανεται, να δίνει ευκαιρίες στους γύρω του και να είναι δίκαιο.. 

"Νομίζω πως η δασκάλα μου δε με συμπαθεί. Τι να κάνω;"

Το περιβάλλον του σχολείου όπως ήδη αναφέραμε, μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικό και μία φοβία ή αντιπάθεια προς τη δασκάλα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένα παιδί. 

Αν αντιληφθούμε κάποιο τέτοιου είδους πρόβλημα, το συζητάμε μαζί του και απευθυνόμαστε στην ίδια τη δασκάλα ή τον δάσκαλο. 

Πηγή: fit.webmd.com/

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας