Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-06-27 11:42:01 +0300 Τι πρέπει να γνωρίζω για την παρασιτική κνήφη σε παιδιά;

Τι πρέπει να γνωρίζω για την παρασιτική κνήφη σε παιδιά;

Τι πρέπει να γνωρίζω για την παρασιτική κνήφη σε παιδιά; 470 900
Τα τσιμπήματα συμβαίνουν συνήθως τις νυχτερινές ώρες και μπορεί να μην γίνουν άμεσα αντιληπτά.

 

Η παρασιτική κνήφη είναι μια από τις πιο συχνές παιδικές δερματικές παθήσεις, σύμφωνα με την Άννα Παγούνη Δερματολόγο και Επιστημονική Συνεργάτη του ΙΑΣΩ Παίδων. 

 

Πρόκειται για μια δερματοπάθεια, η οποία προκαλεί έντονο κνησμό και οφείλεται στην αντίδραση του οργανισμού σε τσιμπήματα. Ένα μεγάλο εύρος εντόμων μπορεί να οφείλεται στην εμφάνιση παρασιτικής κνήφης, κάποια από αυτά είναι κουνούπια, μύγες, ψύλλοι, κοριοί και ακάρεα. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τα έντομα αυτά μπορεί να βρίσκονται μέσα στο σπίτι ή στο εξωτερικό περιβάλλον και μπορεί εισέλθουν σχετικά εύκολα στους εσωτερικούς χώρους. 

 

Τα τσιμπήματα συμβαίνουν συνήθως τις νυχτερινές ώρες και μπορεί να μην γίνουν άμεσα αντιληπτά. Το βασικό χαρακτηριστικό των τσιμπημάτων είναι ο έντονος κνησμός και τα εξανθήματα σε μορφή ερυθρών βλατίδων, πομφών και φυσαλίδων. Τα τσιμπήματα είναι διάσπαρτα και πραγματοποιούνται συνήθως στα σημεία του σώματος που μένουν ακάλυπτα και είναι πιο εύκολα προσιτά στα παράσιτα όπως τα κάτω άκρα. 

 

Κάποια τσιμπήματα μπορεί να περάσουν, χωρίς να χρειαστεί θεραπεία ενώ στα πιο έντονα, μπορεί να χορηγηθεί κρέμα που εφαρμόζεται τοπικά, αντισταμινικό χάπι και αντιβιοτική κρέμα ή χάπι. 

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την παρασιτική κνήφη; 

 

  • Χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών 
  • Απολυμάνσεις 
  • Σίτες στα παράθυρα και στις πόρτες 
  • Θεραπεία των κατοικιδίων αν είναι φορείς 
  • Καθαρά σεντόνια που ασφαλίζουν τις γωνίες του στρώματος 
  • Αποφυγή δωματίων με έντονη υγρασία 

 

Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε πάντα έναν ειδικό δερματολόγο σε περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάσει παρασιτική κνήφη. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας