Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-25 10:49:00 +0300 Oι σκέψεις της Νεφέλης: Ταινία για το σχολικό εκφοβισμό από το Χαμόγελο του Παιδιού

Oι σκέψεις της Νεφέλης: Ταινία για το σχολικό εκφοβισμό από το Χαμόγελο του Παιδιού

Oι σκέψεις της Νεφέλης: Ταινία για το σχολικό εκφοβισμό από το Χαμόγελο του Παιδιού 470 900
Κάθε γονιός πρέπει να τη δει!

Το Χαμόγελο του παιδού στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στο Bullying «Μίλα Τώρα» σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Νάκη και το PSDM Athens, δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο "Οι σκέψεις της Νεφέλης"

Η Νεφέλη είναι 16 χρονών και ζει μία σκληρή καθημερινότητα. Ακούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, όσο δέχεται λεκτική, σωματική και συναισθηματική βία στο σχολείο της αλλά και στα social media. Όσα ζει η Νεφέλη την έχουν κάνει να κλειστεί στον εαυτό της χωρίς να έχει διάθεση να διαβάσει, να φάει και τα βράδια δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Νιώθει ντροπή, φόβο κι ενοχές όπως κάθε παιδί που δέχεται bullying. Όλα αυτά που νιώθει είναι πλέον πρωταγωνιστές στη ζωή της και οδηγούν τώρα τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή στην αρχή;

Μπράβο στους συντελεστές για την τόσο καλή και ρεαλιστική αποτύπωση, του εκφοβισμού και της επιθετικότητας στο χώρο του σχολείου, μία σύγχρονη μάστιγα με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για την ψυχολογία της/του εφήβου και την εξέλιξή του ως προσωπικότητα στην ενήλικη ζωή του. 

Πραγματικά μία ταινία μικρού μήκους που αξίζει να παρακολουθήσετε τόσο για την αποτύπωση του είδους της βίας, των συμπτωμάτων πάνω στο θύμα αλλά και την αγριότητα της εποχής που ωθεί παιδία να ασκούν λεκτική και σωματική βία σε συμμαθητές τους.

Την εκστρατεία "Μίλα Τώρα" και τις γραμμές βοήθειας του Χαμόγελου του Παιδιού μπορείτε να τις βρείτε εδώ

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας