Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-05 12:48:48 +0300 Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη θάλασσα Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη θάλασσα

Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη θάλασσα

Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη θάλασσα  470 900
Μην το επικρίνεται ή το κοροϊδεύετε εάν δεν μπορεί να μπει στο νερό. Το κάθε παιδί έχει το χρόνο του.

Συχνά η πρώτη επαφή των μικρών  παιδιών με τη θάλασσα δεν είναι εύκολη ούτε ευχάριστη. Τα παιδιά δείχνουν συχνά ένα φόβο που αν δεν το χειριστούμε σωστά οδηγεί σε άρνηση απέναντι στο νερό και τα μπάνια, κάτι που στην ουσία είναι πολύ αναζωογονητικό και ευχάριστο και γι΄ αυτά.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το μικρό μας θα αγαπήσει τη θάλασσα και το μπάνιο;


Καταρχήν οπλιστείτε με υπομονή! Κανείς δεν είπε πως το να εξοικειωθεί το παιδί με το νερό θα είναι εύκολη υπόθεση που θα ολοκληρωθεί αμέσως. Αν είστε υπομονετικοί και ήρεμοι με το παιδί όταν θα εκφράσει την άρνηση να μπει στη θάλασσα τόσο πιο σύντομα θα το ξεπεράσει.


Στην αρχή παίξτε λίγο μαζί του στην παραλία και σιγά σιγά πάρτε το στην αγκαλιά σας και μπείτε στη θάλασσα ρίχνοντας λίγο νεράκι στα πόδια, τα χέρια και το κορμάκι του.


Αν δείτε ότι έχει αρχίσει να κλαίει βγείτε από τη θάλασσα και κάντε μια ακόμη προσπάθεια αργότερα.


Αποφύγετε τις απρόσμενες βουτιές και απότομες κινήσεις. Το να σπρώξετε ή να βουτήξετε το παιδί σας στη θάλασσα τη στιγμή που δε το περιμένει, δε θα έχει θετικά αποτελέσματα. Θα φοβηθεί και θα αποκτήσει μια τραυματική εμπειρία για την πρώτη του επαφή με το νερό της θάλασσας που δύσκολα θα καταφέρετε να αποβάλλεται.

Τα πολύ μικρά παιδιά νιώθουν ανασφάλεια για το άγνωστο μακριά από τους γονείς τους οπότε καλό είναι να μπείτε στη θάλασσα μαζί του και να παίξτε. Αυτό θα το ηρεμίσει και θα νιώσει ασφάλεια. Θα δείτε ότι σύντομα θα αρχίσει να κολυμπά και να παίζει με άλλα παιδιά.

Μην έχετε την απαίτηση το παιδί σας να βουτήξει κατευθείαν στη θάλασσα. Επιδιώξτε τα μικρά σταθερά βήματα για να πετύχετε το στόχο σας ακόμη πιο γρήγορα. Η σταδιακή προσαρμογή και «γνωριμία» του παιδιού με τη θάλασσα θα το βοηθήσει να τη συνηθίσει και να αποβάλλει κάθε ίχνος φόβου.

Προτιμήστε στην αρχή τις παραλίες με άμμο καθώς οι πέτρες μπορεί να το κουράσουν και να αρνηθεί να μπει στη θάλασσα και περιοχές που δεν έχει μεγάλα κύματα.


Μην το επικρίνεται ή το κοροϊδεύετε εάν δεν μπορεί να μπει στο νερό. Το κάθε παιδί έχει το χρόνο του.


Όταν θα νιώσει άνετα θα μπει, να είστε σίγουροι. Αν μάλιστα έχετε για «βοηθό» κάποιο άλλο παιδί που κολυμπά τριγύρω θα δείτε ότι θα ξεχαστεί γρηγορότερα και θα αρχίσει να παίζει μαζί του.


Συζητήστε με το παιδί σας για τη φοβία του ήρεμα και με υπομονή χωρίς να το κατηγορείτε ότι είναι το μόνο παιδί που δεν μπαίνει στη θάλασσα.


Αν είστε δίπλα του όπως σε όλα τα βήματα της ζωής του, θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα γίνει ένας υπέροχος κολυμβητής/κολυμβήτρια.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας