Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-14 16:00:57 +0200 Συγκίνηση: Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από 6 αποτυχημένες εγκυμοσύνες!

Συγκίνηση: Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από 6 αποτυχημένες εγκυμοσύνες!

Συγκίνηση: Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από 6 αποτυχημένες εγκυμοσύνες! 470 900
“Προσπαθούσαμε ήδη αρκετούς μήνες και όταν είδα το θετικό τεστ, γνώριζα πως πάλι κάτι δεν θα πήγαινε καλά”.

Αυτό το κείμενο αναφέρεται σε περιστατικό απώλειας εγκυμοσύνης και μπορεί να αναστατώσει κάποιους αναγνώστες. 

 

Η Keira Rumple είναι ιδρύτρια δύο επιτυχημένων εταιρειών της Krumbled Food και της Habitual Beauty. Πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το μεγαλύτερο δώρο της ζωής της όπως αναφέρει η ίδια. Αυτή η εγκυμοσύνη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ίδια καθώς ακολούθησε 6 εγκυμοσύνες που δεν είχαν προχωρήσει. 


 

Η Keira με τον σύντροφό της Anthony γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν πριν από 10 χρόνια. Η ίδια είχε στο μυαλό της πως ήθελε να γίνει μαμά εδώ και πολλά χρόνια, όμως το ζευγάρι ξεκίνησε τις προσπάθειες για κύηση το 2019. “Είχαμε ήδη βιώσει 2 αποβολές, όταν μάθαμε πως ήμουν έγκυος ξανά” αναφέρει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της."

 

“Προσπαθούσαμε ήδη αρκετούς μήνες και όταν είδα το θετικό τεστ, γνώριζα πως πάλι κάτι δεν θα πήγαινε καλά”. 

 

Το ζευγάρι επισκέφθηκε το νοσοκομείο ξανά, αφού η Keira άρχισε να αισθάνεται πόνο αλλά οι γιατροί της πρότειναν να επιστρέψει σπίτι της, καθώς όπως την ενημέρωσαν, μάλλον είχε ακόμα μία αποβολή. 

 

“Μου είπαν πως δεν ήταν κάτι που θα έπρεπε να με ανησυχήσει και πως αν χρειαστεί να πάρω ένα παυσίπονο. Ένιωθα περίεργα και παγωμένα. Όσο ήμουν έγκυος, υπήρχε η αναγκαιότητα από τους γιατρούς να με παρακολουθούν τακτικά. Μόλις σταμάτησα να είμαι έγκυος, το όλο θέμα ήταν να πάω σπίτι μου και να το προσπεράσω”. 

 

Έπειτα από 4 εβδομάδες και μερικές ακόμα “κακές διαγνώσεις”, η Keira έμαθε πως δεν ήταν μια απλή αποβολή αυτό που είχε αλλά μια σπάνια πάθηση όπου δύο εγκυμοσύνες συμβαίνουν την ίδια στιγμή. Υπάρχουν δύο γονιμοποιημένα ωάρια, το ένα έξω από τη μήτρα και το άλλο μέσα. Αυτό ονομάζεται ετεροτοπική ή έκτοπη εγκυμοσύνη. Συχνά η ενδομήτρια κύηση ανακαλύπτεται αργότερα από την έκτοπη, κυρίως λόγω της επώδυνης επείγουσας φύσης των εξωμήτριων κυήσεων.

 

“Ενώ γνώρισα κάποιους ζεστούς και βοηθητικούς ανθρώπους, συνολικά η εμπειρία μου από τις κλινικές και τις κυήσεις δεν ήταν θετική. Νιώθω πως δεν με φρόντισαν αρκετά. Όταν μοιράστηκα πρώτη φορά την ιστορία μου, πολλές γυναίκες μου έγραψαν, λέγοντας μου πως είχαν αντίστοιχες εμπειρίες με αποβολές.”

 

Έπειτα από άλλες δύο αποβολές, τελικά διαγνώστηκε με ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια νόσος, η οποία προσβάλλει γυναίκες όλων των ηλικιών σε ποσοστό περίπου 10%. Τότε αποφάσισε να συμβουλευτεί ειδικούς σε θέματα γονιμότητας για να την κατευθύνουν στο τι θα χρειαστεί να κάνει η ίδια και ο Anthony, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Μετά από πολύ ψάξιμο, ταλαιπωρία και 6 αποβολές, δοκίμασαν εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Όταν έφερε στον κόσμο το μωράκι, δεν το πίστευε. Τα πράγματα όμως και εκείνη τη στιγμή δεν ήταν εύκολα για το ζευγάρι. Ο Hunter Philip Harris γεννήθηκε πρόωρα στις 36 εβδομάδες. 

 

“Πλέον νιώθω πολύ συνδεδεμένη μαζί του, όμως όταν γεννήθηκε δυσκολεύτηκα, τον κράτησα μόνο για 30 δευτερόλεπτα. Μετά πήγε κατευθείαν στη μονάδα ειδικής φροντίδας και του χορηγήθηκε 100 % οξυγόνο για να επιζήσει» λέει σήμερα. «Όταν τον πήρα πρώτη φορά στα χέρια μου ήταν μελανιασμένος και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Τον αγαπούσα, αλλά δεν ένιωσα από την αρχή κάποια ιδιαίτερη σύνδεση μαζί του όπως περίμενα. Το ότι δεν μπορούσα να τον κρατήσω και να τον θηλάσω, το έκανε ακόμα πιο δύσκολο” αναφέρει η Keira. 

 

Πλέον, η οικογένεια ζει ευτυχισμένη και ελπίζουμε να καταφέρουν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδάκι, όπως το επιθυμούν. 

 

source: www.mamamia.com.au

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας