Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-07 16:08:05 +0200 Mωρό και κατοικίδιο

Mωρό και κατοικίδιο

Mωρό και κατοικίδιο 470 900
Πως βοηθάμε το κατοικίδιο μας να συνηθίσει τον ερχομό του νέου μέλους!
Καθώς ο ερχομός ενός  μωρού βρίσκεται προ των πυλών και αφού φίλοι και συγγενείς έχουν προετοιμαστεί για τον ερχομό του, θα πρέπει να «ενημερώσουμε» και κάποιον ακόμη. Αυτός δεν είναι άλλος από τον τετράποδο φίλο μας. Το να παρουσιάσουμε το μωρό στο κατοικίδιό μας είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη και για τους δύο μας. Για το λόγω αυτό θέλει και σωστή προετοιμασία αλλά και υπομονή από την μεριά μας. Επίσης, όσο νωρίτερα προετοιμάζουμε το κατοικίδιο για το ερχομό του μωρού τόσο πιο εύκολα θα συνηθίσει στην παρουσία του.

Με αυτά τα μικρά βήματα μπορούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ομαλή τη συνύπαρξη του αγαπημένου μας κατοικιδίου με το νέο μέλος της οικογενείας μας.

Το κατοικίδιο μας θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά μέχρι να γεννηθεί το δικό μας για να αρχίζει να συνηθίζει στην παρουσία των παιδιών γενικά. Για το λόγο αυτό το βγάζουμε βόλτα στο πάρκο αλλά το παίρνουμε μαζί μας και σε επισκέψεις σε φιλικά μας πρόσωπα που έχουν παιδί. Έτσι σιγά σιγά θα αρχίσει να αισθάνεται άνετα ανάμεσα σε αυτά τα μικρά ανθρωπάκια.

Το κατοικίδιο μας θα πρέπει από νωρίς να μάθει πως δεν θα πρέπει να μπαίνει μέσα στο παιδικό δωμάτιο. Αυτό σημαίνει πως η εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει το κατοικίδιο να μάθει σιγά σιγά τα όρια του και που αυτά φτάνουν.

Το κατοικίδιο μας θα πρέπει να μάθει να απασχολείται και να περνά χρόνο μόνο του. Μπορεί στην αρχή να του κακοφανεί, ειδικά αν είχε συνηθίσει να ασχολούμαστε μαζί του συνέχεια. Εν τούτοις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας αλλά και μετά με τον ερχομό του μωρού, ο χρόνος που θα του διαθέτουμε θα είναι περιορισμένος. Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να μείνει και λίγο μόνο του.

Στη περίπτωση που έχουμε σκύλο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως υπακούει σε όλες τις εντολές όπως «μη», «κάτσε», «μείνε». Αυτές είναι και οι βασικές εντολές που πρέπει να ξέρει ένα σκυλί πόσο μάλλον τώρα που με τον ερχομό του μωρού θα πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένος. Στην περίπτωση που δυσκολευόμαστε, μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Από την άλλη μεριά αν έχουμε γάτα στο σπίτι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την καθαριότητά της. Καθώς οι γάτες θεωρούνται οι άμεσα ένοχες για την τοξοπλάσμωση, θα πρέπει να μην έχουμε εμείς την ευθύνη της φροντίδας της. Αν δεν μπορεί κάποιος άλλος όμως να το αναλάβει, μπορούμε να καθαρίζουμε την άμμο της πάντα με γάντια και ποτέ με γυμνά χέρια.

Μόλις έρθει η στιγμή να φέρουμε το μωρό στο σπίτι, αφήνουμε το κατοικίδιο να «μυρίσει» το μωρό και να το γνωρίσει με το δικό του τρόπο. Αφήνουμε δηλαδή λίγο χρόνο στο κατοικίδιο προκειμένου να γίνει η γνωριμία με το δικό του τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε μόνο του το κατοικίδιο με το μωρό και πάντα θα πρέπει να είμαστε εμείς παρόντες. Ακόμη και αν του έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη ή δεν έχει δείξει δείγματα επιθετικότητας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας