Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-25 11:32:37 +0300 Η συγκινητική δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω» σε σχολεία της Αττικής

Η συγκινητική δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω» σε σχολεία της Αττικής

Η συγκινητική δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω» σε σχολεία της Αττικής 470 900
Στόχος η ανάπτυξη της κοινωνικής ενσυναίσθησης, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Σε μια προσπάθεια να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις ειδικές δεξιότητες που έχουν αναπτύξει τα παιδιά με αναπηρία, υλοποιείται η δράση “Μαθαίνω χωρίς να βλέπω” σε διαφορετικά σχολεία της Αττικής. Σε συνεργασία με την ομάδα τυφλών ξεναγών της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Black Light και με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής αυτή η ενέργεια προσβλέπει στην εξάλειψη του φαινομένου της ρατσιστικής αντιμετώπισης των ανθρώπων με αναπηρίες. 

 

Η δράση, που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν περιστασιακά, πλέον αποκτά σταθερή βάση. Σε καθημερινή βάση πλέον πραγματοποιούνται βιωματικές δραστηριότητες σε περισσότερα από 65 σχολεία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από πολυαισθητηριακά εργαστήρια και αφορά στην εξοικείωση των μαθητών με την οπτική αναπηρία/τυφλότητα. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν σχολεία των περιοχών: Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Αθήνας, Δάφνης-Υμηττού.

 

«Μέσα από τις δράσεις των πολυαισθητηριακών βιωματικών εργαστηρίων, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στην εξοικείωση με την οπτική αναπηρία. Σε μια κοινωνία, όπου τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς και bullying, απειλούν να γίνουν ένα καθημερινό φαινόμενο μεταξύ παιδιών σε ευαίσθητες ηλικίες, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και επενδύει σε μια κοινωνία που με ενσυναίσθηση και εμπεδωμένες τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης, αποδέχεται τις ιδιαίτερες αρετές και δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία, ανακαλύπτοντας παράλληλα πτυχές της καθημερινότητας ενός τυφλού ανθρώπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 


source: Περιφέρεια Αττικής 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας