Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-08 12:59:06 +0300 Οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να προσφέρουμε στο μωρό μας άνεση και ασφάλεια. Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στον μάρσιπο αγκαλιάς

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στον μάρσιπο αγκαλιάς

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στον μάρσιπο αγκαλιάς 470 900
Οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να προσφέρουμε στο μωρό μας άνεση και ασφάλεια.

Αρέσει και σε εσάς η ιδέα να μπορείτε να έχετε αγκαλιά το μωρό όλη τη μέρα! Όλες οι μαμάδες το λατρεύουν. Να πηγαίνουν μαζί με το μωρό βόλτα, να το νανουρίζει. Αυτή την αίσθηση και την ευκαιρία προσφέρει ο μάρσιπος αγκαλιάς. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτούμε να “φορέσουμε” το μωρό μας αν και φαίνεται πολύ απλό.

Με την εξάσκηση και με λίγη πρόβα θα μάθουμε να φοράμε τον μάρσιπο όπως μάθαμε να  δένουμε τα κορδόνια μας. 

Προσέχουμε ούτως ώστε το δέσιμο να είναι σφιχτό και αρκετά γερό. Το χαλαρό δέσιμο δεν δίνει το σωστό κράτημα που πρέπει στο μωρό,  με αποτέλεσμα να γέρνει προς τα πίσω και να μην αναπνέει σωστά. 

To πρόσωπο του μωρού πρέπει να είναι προς τη δική μας ματιά. Έτσι θα έχουμε πάντα την οπτική επαφή μαζί του. Επιπλέον προσέχουμε η μυτούλα του και το στόμα του να μην υπερκαλύπτονται από τον μάρσιπο. 

Η σωστή απόσταση που πρέπει να έχει το μωρό από το πρόσωπό μας μετριέται με το πηγούνι. Το κεφαλάκι του μωρού πρέπει να ξεκινά από το πηγούνι μας. Αυτό το καταλαβαίνουμε αν κινήσουμε το κεφάλι μας προς τα εμπρός . Στην κίνηση αυτή θα πρέπει να μπορούμε να φιλήσουμε το μωρό. 

Το κεφαλάκι του μωρού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ασφυκτικά δεμένο προς το μέρος μας. Ελέγχουμε τακτικά το πρόσωπό του να είναι είτε δεξιά είτε αριστερά και ποτέ πάνω στο στήθος μας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να διακοπεί η ανάσα του. 

Η πλατούλα του μωρού θα πρέπει μέσα στο μάρσιπο να έχει την φυσιολογική της καμπή και να μην πιέζεται. Για το λόγο αυτό με το χέρι μας υποστηρίζουμε το μωρό κρατώντας του που και που την πλάτη. 

Όταν πάμε βόλτα παρέα με το μάρσιπο αποφεύγουμε να ντύνουμε το μωρό με πολλά ρούχα. Άλλωστε η θερμοκρασία μέσα στο μάρσιπο αυξάνεται. Όσον αφορά  το χειμώνα προσέχουμε έτσι ώστε τα μέλη που είναι εκτεθειμένα να τα καλύψουμε με τα ανάλογα αξεσουάρ. Σκουφάκια, γαντάκια και κασκολ, απαραίτητα.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας