Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-25 14:48:19 +0300 Τα πέντε σημάδια που κρούουν τον κώδωνα πως ... το στρες είναι εδώ. Μαμά μήπως ζεις με το άγχος;

Μαμά μήπως ζεις με το άγχος;

Μαμά μήπως ζεις με το άγχος; 470 900
Τα πέντε σημάδια που κρούουν τον κώδωνα πως ... το στρες είναι εδώ.

Κατά ένα μαγικό τρόπο, κάθε μέρα που ξεκινά είναι λες και δεν διαφέρει σε τίποτα από την προηγουμένη. Κάθε μέρα πιστεύεις πως οι 24ώρες δεν θα είναι αρκετές για να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά που θες να κάνεις και αγχώνεσαι προκαταβολικά. Έστω και ένα κόκκινο φανάρι να σε πιάσει στο δρόμο, πιστεύεις πως έχει χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο. Μήπως σου φαίνονται οικεία τα παραπάνω; Μήπως σου θυμίζουν κάποιον;

Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας. Το υπερβολικό όμως στρες είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Η καθημερινότητα συχνά γίνεται αφόρητη και το στρες μας κατακλύζει. Πόσο όμως είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πως το στρες μας ακολουθεί;

Τα παρακάτω σημάδια μας κρούουν τον κώδωνα πως ... το στρες είναι εδώ και πρέπει να κάτι να κάνουμε.

«Ακούω φωνές!». Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ακούει κάτι που οι άλλοι δεν άκουσαν. Και όχι γιατί έχετε καλύτερο αυτί, αλλά γιατί πολύ απλά ... μόνο εσείς το ακούτε. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Public Health, οι άνθρωποι που ζουν με το άγχος της απόλυσης ή της αλλαγής καθηκόντων τους, ακούν «εμβοές», ήχους που δεν υπάρχουν.

«Αψού! Μην με πλησιάζετε, είμαι άρρωστη». Το στρες εξασθενεί τον οργανισμό μας, χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε. Το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πλέον πρόσφορο έδαφος για τους ιούς αλλά και για ένα κοινό κρυολόγημα. Για το λόγο αυτό, άνθρωποι με στρες, αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα.

«Μπανάκι, μανάκι». Το στρες θα δημιουργήσει μεταξύ εσού και του μπάνιου μια σχέση «ιδιαίτερη». Μια σχέση αγάπης και μίσους. Οι περιπτώσεις είναι δύο και άκρως αντίθετες. Από τη μια, η δυσκοιλιότητα και από την άλλη η διάρροια. Τα «πράγματα» μπορεί να σταματήσουν να κινούνται ξαφνικά και αυτό γιατί το σώμα μας εξαιτίας του στρες, εκτρέπει όλη την ενέργεια από τα όργανά μας. Από την άλλη πάλι, εξαιτίας του στρες ο εγκέφαλος απελευθερώνει την χημική ουσία CRF, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη διάρροια.

«Δεν κοιμάμαι, δεν κοιμάμαι». Αν και είναι σπάνια περίπτωση, εν τούτοις το στρες οδηγεί σε περίεργα συμβάντα που γίνονται ενώ κοιμόμαστε και εμείς δεν τα θυμόμαστε. Για παράδειγμα, η υπνοβασία, ο άστατος ύπνος, η όρεξη για φαγητό ενώ κοιμόμαστε ακόμη και οι νυχτερινοί φόβοι οφείλονται στο στρες. Αυτό αναφέρουν οι ειδικοί και συγκεκριμένα η Rajita Sinha, διευθύντρια του Κέντρου του Στρες του Yale. Αυτό συμβαίνει διότι το νευρικό μας σύστημα είναι πάντα σε επιφυλακή.

«Η πόνοι της περιόδου είναι αφόρητοι» . Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα “Revista de Salud de la Mujer”, ένας οργανισμός που στρεσσάρεται συνεχώς «διώχνει» τις ουσίες που παράγονται από το σώμα μας προκειμένου να ανακουφιστεί η αγώνια μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πόνοι της περιόδου πολλές φορές να γίνονται αφόρητοι, διότι δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα άγχους αναφέρουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως κράμπες και πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδους τους.

 

Πηγή: www.muyinteresante.com.mx

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας