Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-10-20 13:22:46 +0300 Η κούραση μετά τον τοκετό θα μας δυσκολέψει αν δεν δώσουμε στο σώμα μας αυτά που χρειάζεται Κόπωση μετά τον τοκετό

Κόπωση μετά τον τοκετό

Κόπωση μετά τον τοκετό 470 900
Κόπωση-Εξάντληση. Οι δυο αυτές λέξεις θα μας χαρακτηρίζουν το διάστημα μετά τον τοκετό. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ξεκουραστεί με κάθε ευκαιρία.

Πώς να αντιμετωπίσουμε την κόπωση μετά τον τοκετό


-Κάθε φορά που το μωρό κοιμάται, κάνουμε το ίδιο.

-Δεν σταματάμε την λήψη σιδήρου που θα μας προτείνει ο γιατρός μας. Δεν ξεχνάμε όμως, πως σίδηρο και ασβέστιο είναι καλύτερα να το παίρνει ο οργανισμός μας από τις τροφές.

-Προσέχουμε την διατροφή μας, ειδικά άμα θηλάζουμε. Δεν κάνουμε δίαιτα –είναι ακόμη νωρίς-. Δεν τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού και ακατάλληλες τροφές (junk food). O οργανισμός μας εξακολουθεί να χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

 -Πίνουμε πολλά υγρά, ειδικά αν θηλάζουμε. Καλές οι πορτοκαλάδες, αλλά όχι για τον θηλασμό. Καλύτερα να πίνουμε νερό και γάλα, αν βεβαίως μας αρέσει. Αν όχι, περιοριζόμαστε στο γιαούρτι.

-Εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και συζητάμε για αυτά με τους δικούς μας ανθρώπους. Η μητρότητα φέρνει μια καταιγίδα συναισθημάτων που κάποιες φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί η νέα μαμά μόνη της. Αν νιώθουμε ότι μας κυριεύουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μετά τον τοκετό, ζητάμε βοήθεια από τους δικούς μας ανθρώπους. Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που αφορά πολλές νέες μαμάδες, είναι μια φυσιολογική συνέπεια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το χειριστούμε μόνες σας.

-Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και όσων μας εμπνέουν εμπιστοσύνη όμως πριν και πάνω από όλα, ακολουθούμε το ένστικτό μας. Αυτό ξέρει καλύτερα.

-Μετά τον τοκετό αν η επίσκεψη φίλων, συγγενών και γνωστών μας κουράζει, τους ζητάμε ευγενικά να αποχωρήσουν ή αναθέτουμε σε κάποιον άλλο να το κάνει. Ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί τους για όταν συνέλθουν. Για να μην μπούμε σε αυτή την δυσκολία είναι καλό να πούμε εκ των προτέρων στους συγγενείς και φίλους πως  θα τους ενημερώσουμε όταν είμαστε έτοιμη εμείς και το μωρό μας να δεχθούμε επισκέψεις. Εξαιρούνται βεβαίως οι άνθρωποι που μας βοηθούν και μας ξεκουράζουν.


Η κόπωση μετά τον τοκετό είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο για πολλές νέες μητέρες. Καλό είναι να ξεκουραζόμαστε όσο περισσότερο γίνεται και να αφιερώνουνουμε χρόνο στον εαυτό μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας