Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-17 14:57:29 +0200 Ιός Κοξάκι στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ιός Κοξάκι στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ιός Κοξάκι στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε; 470 900
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση

Ο ιός Κοξάκι (Coxsackie) είναι μέλος της οικογένειας των εντεροϊών και βρίσκεται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Πρόκειται για έναν ιό αρκετά μεταδοτικό (όταν δεν πλένουμε καλά τα χέρια μας και όταν ερχόμαστε σε επαφή με επιφάνειες που έχουν μολυνθεί). Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Coxsackie είναι υψηλότερος μεταξύ των βρεφών και των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών. Ο ιός εξαπλώνεται εύκολα σε μέρη, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις. Δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο ή μια οδηγία συγκεκριμένη για την πρόληψη της μόλυνσης από ιό Κοξάκι. Το συχνό πλύσιμο των χεριών και οι βασικοί κανόνες υγιεινής είναι το κλειδί για τους γονείς.  

 

 Τα συμπτώματα του ιού Κοξάκι είναι γριππώδη και δεν απαιτούν θεραπεία. Σε αρκετά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ο ιός να οδηγήσει σε πιο σοβαρές λοιμώξεις. 

 

Το 50% των παιδιών που προσβληθούν από τον συγκεκριμένο ιό, δεν θα εμφανίσουν συμπτώματα αλλά θα παρουσιάσουν ξαφνικά υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους, ενώ μερικά παιδιά έχουν επίσης πόνο στο λαιμό, κοιλιακή δυσφορία, ή ναυτία. 

 

Συνήθως τα συμπτώματα διαρκούν ως και 3-4 ημέρες, ανάλογα με το σημείο του σώματος που έχει προσβάλλει ο ιός. 

 

Μην ξεχνάτε πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για έγκυρη και σωστή διάγνωση. 

 

source: www.iatropedia.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας