Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:44:24 +0300 Τι δεν πρέπει να λείπει από ένα βρεφικό δωμάτιο Koύνια, ντουλάπα και ... ;

Koύνια, ντουλάπα και ... ;

Koύνια, ντουλάπα και ... ; 470 900
Άρθρο από Μαρία Χατζησταύρου
Τι δεν πρέπει να λείπει από ένα βρεφικό δωμάτιο
Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Πρέπει να βγούμε στα μαγαζιά και να αγορασουμε τα βασικά για το δωμάτιο του νέου μέλους της οικογένειας.  Ξέχωρα από το στυλ διακόσμησης που θα επιλέξουμε υπάρχουν κάποια βασικά έπιπλα και αντικείμενα που κάθε νέο ζευγάρι θα πρέπει να προμηθευτεί προκειμένου να εξασφαλίσει τις ιδιάιτερες ανάγκες του μωρού. Ας ξεκινήσουμε με τη βασική λίστα.

-Κούνια με αποσπώμενα κάγκελα και δυνατότητα αυξομείωσης ύψους για την προστασία του μωρού και την διευκόλυνση της μαμάς. Εναλλακτικά,  μπορεί το στρώμα να αλλάζει ύψος. Θα είναι αρκετά χρήσιμο να έχει συρτάρια στο κάτω μέρος με αθόρυβο μηχανισμό. Εαν η κούνια έχει ροδάκια θα μπορείτε να την μεταφέρετε και σε άλλο δωμάτιο, εαν χρειαστεί. Επιπλέον, προκειμένου να προλάβετε το σχετικά κοντινό μέλλον, μπορείτε να επιλέξετε μια κούνια που να μετατρέπετε σε προεφηβικό κρεββάτι.

-Βρεφικό στρώμα. Ο σωστός ύπνος θα βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη του μωρού σας. Οι εναλλακτικές και τα κριτήρια πολλά, μαλακότητα-άνεση, ανατομικό με ελατήρια, με κοκοφοίνικα, μεσαίο, σκληρό, ορθοπεδικό, με ελατήρια. Για ένα νεογέννητο οι παιδίατροι συνήθως προτείνουν σκληρό στρώμα. Για το λίκνο βέβαια μπορείτε να βάλετε και ένα πιο μαλακό. Για αυτά που έχουν κοκκοφοίνικα, προτιμήστε ένα με φερμουάρ προκειμένου να αερίζεται τακτικά καθώς έχει έντονη μυρωδιά και μαζεύει εύκολα υγρασία. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείται τον παιδίατρό σας για την συγκεκριμένη αγορά.

-Λίκνο ή καλαθούνα με τροχήλατη βάση. Χρήσιμο για τους πρώτους μήνες προκειμένου να έχεις το μωρό στο δωμάτιό σου ή να το μεταφέρεις εύκολα  στην καλαθούνα.

-Αλλαξιέρα. Πρόκειται για συρταριέρα που μετατρέπεται σε αλλαξιέρα ανοίγοντας το πάνω τμήμα της. Το ύψος της θα πρέπει είναι τέτοιο ώστε η μητέρα να μην σκύβει και στο πάνω μέρος θα πρέπει να έχει προστατευτικά πλαινά.

-Πάρκο. Πιθανόν να είναι και το σημείο στο οποίο τα μωρά περνούν τις περισσότερες ώρες παίζοντας κυριώς μετά τους πρώτους μήνες. Το πάρκο βέβαια, τοποθετείται στον κοινόχρηστο χώρο της οικογένειας, συνήθως σαλόνι και όχι στο δωμάτιό του.

-Ριλάξ. Ξεκουράζει και διευκολύνει τη μαμά καθώς μεταφέρετε εύκολα και το μωρό δεν χρειάζεται να μένει μόνο στο δωμάτιό του. Χρήσιμο για το διάστημα από 1 μηνών και μέχρι να αρχίσει να μπουσουλάει, αλλά εξαρτάται και από το ύψος και τα κιλά του μωρού.

-Πολυθρόνα θηλασμού ή ταίσματος του μωρού. Μια αναπαυτική πολυθρόνα και όχι με πολύ βαθύ κάθισμα θα εξυπηρετησει την μητέρα για το τάισμα του μωρού. Ιδανικά θα πρέπει να έχει πλάτη με ανάκλιση και ένα υποπόδιο. Καλό θα έιναι επίσης, να συνοδεύεται με ένα βοηθητικό τραπεζάκι και ένα φωτιστικό με αυξομειώμενη ένταση φωτός. Μια κουνιστή πολυθρόνα θα βοηθήσει στο νανούρισμα του μωρού.

-Ντουλάπα για τα ρούχα και τα λευκά είδη του μωρού.

-Καλάθι ή μπαουλάκι για τα πρώτα παιχνίδια του

-Μοκέτα ή χαλάκι για το δάπεδο.Όποιο από τα δυο επιλέξετε θα πρέπει να βγαίνει και να πλένεται εύκολα.

-Προίκα  μωρού όπως πάντες, κουβερλί, κουνουπιέρα, σεντόνια, μαξιλάρια φιγούρας,  κουβέρτα

-Καλάθι καλλυντικών. Καλό θα είναι τα καλλυντικά του να είναι μαζεμένα σε ένα σημείο προκειμένου να τα βρίσκεται εύκολα και φυσικά να είναι τακτοποιημένο το δωμάτιο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας